Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még nem hivatalos, de egy kiszivárgott levélből úgy tudni, hogy Turbo lehet a Porsche Taycan legerősebb változatának neve, még akkor is, ha nemcsak turbó, de belsőégésű motor sem lesz benne. Megvan az oka, miért.

Bejárta az internetet az a hír, miszerint Turbo lehet a tisztán elektromos hajtású Porsche Taycan csúcsmodelljének a neve. Az információ állítólag egy leendő ügyfélnek küldött levélből származik, miszerint a jövőre bemutatkozó villanyautó háromféle változatban lesz kapható.

Turbo?

Furcsa választás, hiszen ebben a Porschében nemcsak turbótöltő, hanem belsőégésű motor sem lesz, mégis megvan benne a logika. A Taycan kínálata ezzel illeszkedik majd a márka többi típusához, ahol a legerősebb modelleket egységesen Turbónak nevezik.

A levélből az újdonság körülbelüli ára is kiderült,

legalábbis az Egyesült Államokra vonatkozóan. A Taycan alapváltozatának alapára 90 ezer dollár lesz, a 4S ára éppen 100 ezer alatt kezdődik, a Turbót pedig 130 ezer dollárról lehet tovább extrázni.

Lehetne átszámolni, de az eltérő piaci környezet miatt nem érdemes, inkább a hasonló kategóriájú Panamera amerikai áraihoz érdemes vetni. Annak ára 86 ezer dollárról indul, a 4S ára 104 ezer dollártól kezdődik, a Panamera Turbo pedig 151 ezer dollárba kerül.

Könnyen lehet tehát, hogy a tisztán elektromos Taycan még olcsóbb is lesz, mint a Porsche benzines túrakocsija. 2019-ben minden kiderül, akkor mutatják be a gyártásra kész változatát.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.