Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Fiesta ST-t eddig is az egyik legjobb sportos kisautónak tartottuk, olyan konkurensek közt, mint a Peugeot 208 GTI és a Renault Clio RS, vagy a Seat Ibiza Cupra és a VW Polo GTI. Most pedig itt az új generáció, amiből végre az ST kivitelt is leleplezte a Ford. A megjelenése nem okoz csalódást: megvan a méhsejt-mintás hűtőmaszk, a 18 colos kerekek, a dupla kipufogó és a hátsó légterelő, belül pedig Recaro sportülésekben feszíthetsz.

De a motorházfedél alatt akad némi meglepetés. Az előző generáció 1,6 literes Ecoboost motorja 182 lóerőre volt képes (az ST200 kivitelben pedig 200-ra), míg az idei modell

Sőt, a kisebb társához hasonlóan részterhelésen hengerlekapcsolásra is képes, amikor csak két henger dolgozik. Ez segíti hozzá ahhoz, hogy a szabványos mérés szerint 4,9 liter legyen a fogyasztása száz kilométeren.

Még meg kell várnunk az ítélettel az első menetpróbát, hogy kiderítsük, milyen a háromhengeres Fiesta ST, de papíron elég jónak tűnik.

Háromféle üzemmód közül lehet benne választani: a Normal mellett van Sport és Track, az utóbbinál gyaníthatóan kikapcsolja magát az ESP. A hangját pedig a kipufogórendszer nyitható szelepei javítják, ami az utastérbe felerősítve jut.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.