Újra itt a gyárilag többszínű Volkswagen Polo Harlekin

A Volkswagen eredetileg csak reklámcélból készítette, de a vevőknek megtetszett, ezért kisebb sorozatot is gyártottak a Polo Harlekinből. Most a legújabb generációval elevenítették fel a tarka különlegességet.

1994-ben jelent meg a Polo harmadik generációja, ami több téren is nagy előrelépésnek számított, a Volkswagen kisautójában ekkor jelent meg elsőként a légzsák, a blokkolásgátló és az övfeszítő. Az igazán nagy újdonsága azonban a gyártási rendszer volt, ami lehetővé tette, hogy a hajtásláncot, a felszereltséget és a színt a vevő igényei szerint kombinálják.

A legnagyobb meglepetésükre a márkakereskedésekbe küldött húsz példányra azonnal akadtak érdeklődők, ezért a Volkswagennél úgy döntöttek, hogy 1000 példányt sorozatgyártásba küldenek belőle.

A németeknél nemcsak megvenni lehetett annak idején, hanem megnyerni is: egy gyorséttermi menühöz adtak egy mozaikdarabot, és akinek sikerült hat darabból kiraknia a Polo képét, indulhatott a sorsoláson az 500 autó egyikéért.

piros, sárga, kék és zöld színben, majd a karosszériaelemeket, mint a motorháztetőt, a csomagtérajtót, az ajtókat, a lökhárítókat és a tükörházakat előre meghatározott sorrendben cserélték össze rajtuk.

A Polo Harlekin alapszíne mindig az, ami a tető és a küszöbök színe, de ezt a vevők nem választhatták meg. Ha megrendeltek egy autót, akkor a szerencse döntötte el, hogy a négyféle kombináció közül végül melyiket kapták meg.

A kárpiton megjelenik a négy különböző szín, a kormánykerék pedig minden példányban kék bőrborítást kapott. Az első ezer autóhoz sorszámozott kulcstartót is adtak, a Volkswagen végül összesen 3806 példányt gyártott belőle.

Akkor azt reklámozták vele, hogy a különböző évjáratból származó alkatrészek mennyire könnyen kombinálhatók egymással.

1996-ban az amerikai Volkswagen-importőr a hármas Golfból is kiadott Harlekin változatot 1000 példányban

A többszínű külső máig népszerű stílus a Volkswagen-tuningolók körében, ezért láthatsz más típusokat is tarkában. A márka holland importőre pedig nemrég készített egy Harlekin változatot a Polo legújabb generációjából, ezúttal csak egyetlen példányban.

Ha rendelhető lenne, te kérnéd Harlekin külsővel a Volkswagened?

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.