Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mutattuk már, hogy mire képes az US Specialty Vehicles, ha egy Jeep Wrangler és egy Hellcat motorja áll rendelkezésükre. Most egy katonai járműnek kinéző behemótból építettek minden igényt kielégítő luxusautót.

Első ránézésre azt mondanád, hogy ez egy katonai jármű, amivel amerikai fegyvereseket szállítanak a bevetésre, pedig nem is állhatnál messzebb a valóságtól. Az US Specialty Vehicles ugyanis bárkinek elkészít egy ilyen monstrumot, ha van rá elég pénze, és az utasteret is úgy alakítja ki, hogy a legnagyobb kényelemben utazhass benne.

A Rhino GX alapmodellje még öt- vagy hétszemélyes, mint a legtöbb terepjáróé, de ez az Executive kivitel, ahol nem cél minél több embert fuvarozni. A vezetőfülkétől leválasztott hátsó részben ezért két kényelmes fotel kapott helyet, bőrkárpittal, ülésfűtéssel és elektromosan állítható lábtámasszal. Nem véletlenül, hiszen egy 40 colos tévét nézhetsz innen.

Jókora behemót a Rhino GX, 5,7 méter hosszú, 2,4 méter széles és 2,2 méter magas, ami azt jelenti, hogy egy Audi Q7 is eltörpül mellette. A Ford F-450 teherautóra épül, 6,3 tonnát nyom, ezért 6,7 literes V8-as dízel vagy 6,8 literes V10-es benzines kerül bele. Nem is olcsó, az alapmodell 250 ezer dollár, és abban még nincsenek benne az Executive extrái.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.