Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sosem lehet megunni a nagy motorral szerelt kisautókat, és most egy újabbat mutatunk be. Az amerikai Gruppe5 Motorsport műhelyében építenek pályagépet a BMW 2002-ből, amibe az M5-ből származó V10-es motort szánják.

A 3-as sorozat elődje volt a 2002 a BMW-nél, és a típus legerősebb változatának az 1973-ban bemutatott 2002 turbo számított. A kétliteres motorját 170 lóerősre izmosították, 6,9 másodperc alatt gyorsult százra és 210 km/óra volt a végsebessége, amivel akkoriban csak a 911 Turbo vehette fel a versenyt.

Mára keresett veterán lett belőle, és az amerikai Gruppe5 Motorsport éppen ebből az autóból építene pályára termett szörnyeteget.

A belső teret is kipakolják, a helyére karbon műszerfal, színes képernyős műszeregység, versenypályára való kagylóülések és bukókeret kerül. A jócskán kiszélesített sárvédők alá 19 colos kerekek és szélesebb abroncsok is férnek, amire szükség is lesz, a 2002-be ugyanis jóval nagyobb motort szánnak.

A Gruppe5-féle 2002 közben alig egy tonnát nyom, úgyhogy belegondolni is rémes, hogyan mehet majd vele a hátsókerék-hajtású, hatfokozatú szekvenciális váltóval szerelt versenygép, aminek a légterelői 1,1 tonna leszorítóerőt termelnek.

ezért egyelőre meg kell elégednünk a 3D képekkel. Az áráról nem esett szó, de tekintve, hogy a gyári állapotú 2002-esekért is egyre többet kérnek, a V10-es motorral szerelt szörnyeteg, amiből 300 példány építését tervezik, a legtehetősebbek játékszere lesz.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.