Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Közel hat méternyi luxus: ennyit árult el készülő új modelljéről a Mercedes-Maybach. A sejtelmes képen egy luxuskupé vonalai láthatók, amely egy nyújtott S-osztálynál is hosszabb lesz.

Úgy tűnik, hogy a Mercedes-Benz nem csak azért porolta le a Maybach márkanevet, hogy az S-osztály nyújtott kiviteléhez használja. A máig nagy presztízsű márkát 1909-ben Wilhelm Maybach alapította a Zeppelin leányvállalataként, és igazán pompás luxusautókat gyártott alatta.

1960-ban aztán a Daimler tulajdonába került, és azóta már másodjára térnek vissza vele. 1997-ben mutattak be először egy Maybach luxuslimuzin-tanulmányautót, amely 2002-ben került gyártásba, több mint egy évtized alatt háromezernél is több kelt el belőle. A kétféle hosszúsággal gyártott, 5,5 és 6 literes V12-essel szerelt 57 és 62 formája nem sokban különbözött az akkori Mercedesektől, de azoknál kétségkívül fényűzőbb volt.

De ebből az időszakból, 2004-ből származik a 700 lóerős, dupla turbós V12-essel hajtott, 5,83 méter hosszú, négyüléses Maybach Exelero luxuskupé, amelyet eredetileg Fulda abroncsok tesztelésére használtak, de Jay-Z klipjében is feltűnt. Csak egy van belőle.

Most ismét egy ilyen nagy luxuskupét készített a Mercedes-Maybach. Eddig csak a közel hatméteres hosszát árulták el, ami jóval nagyobb lesz a jelenlegi S-osztály nyújtott kivitelének 5,25 méterénél, de még a Mercedes-Maybach S 600 5,45 méterénél is. A már megvillantott vonalai alapján izgalmasnak ígérkező Maybach kupé premierjét a Pebble Beach-i Concours d’Elegance eseményen tartják.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.