Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Biztos, hogy hősünk egyedi autót szeretett volna magának, és meg is építette, de nem ártott volna finomítani a koncepciót. Az összhatás ugyanis nem az igazi, bár a Transit hátsó lámpái egészen jól mutatnak rajta.

Mutattunk már nektek szédületes teremtményeket az egyedi autók világából, és ez is egy újabb példa, ami nemrég került eladósorba az eBayen. Az alapokat egy 1994-ben gyártott Toyota MR2 adta, amiből akár még jó is kisülhetett volna, a japán sportkupé kétliteres, 156 lóerős benzines szívómotorját ugyanis középre építették be, és a hátsó kerekeket hajtja.

A konstrukció érdekessége ugyanakkor, hogy a hasonló egyedi autóktól eltérően nem üvegszálas műanyagból, hanem fémből készült a karosszériája, ezért sérülés esetén is könnyebben lehet javítani.

Nem ártott volna mégis megbízni egy formatervezőt, mert az egyedi MR2 elég rémisztő lett szemből nézve, és

amitől elég dögösnek tűnik az autó. A leírása szerint az illesztések rendben vannak, az ajtók szépen csukódnak, de ez még nem minden.

Közelről nézve már látszanak az egyedileg kivágott és hegesztett fémkasztni elnagyolt rögzítései, és a súlya is biztosan több az eredetinél, ami azt jelenti, hogy odalett a 7,8 másodperces gyorsulás és a 220 km/órás végsebesség.

Sok munka van benne, ez tény, és ha valakinek mégis tetszik ebben a formájában az alkotás, Birminghamben veheti meg a rendszámos példányt, 5000 fontért, azaz mintegy 1,8 millió forintért kínálják.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.