Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A leginkább egy négykerekű Toyota i-Roadra hasonlító Mono tökéletes városi kisautó: a teljesen elektromos kocsi alig szélesebb egy motornál, egy parkolóhelyen akár öt is elfér egymás mellett, az orrában található csomagtartó pedig pont akkora, hogy a nélkülözhetetlen cuccok (például laptop, táska) elférjenek benne. Heesang Anh viszont nem elégedett meg ennyivel.

A koreai dizájner azt szerette volna elérni, hogy az autó hosszabb utakra is ideális legyen, ezért a nyomtávja látványosan megnövelhető. Az elképzelés szerint az autó az útviszonyok, a forgalom és a sebesség függvényében automatikusan csökkentené vagy növelné a tengelyek hosszát, így gyorsabb tempónál nőne az autó stabilitása, az oldalra nyíló kerekek pedig az esetleges oldalról érkező ütközéstől is védenék a sofőrt.

Elismerjük, hogy nem éppen egy Optimus Prime, de az ötlet mindenképpen érdekes. Más kérdés, hogy az autógyártók egyelőre kevésbé nyitottak az ennyire innovatív ötletekre, így komolyabb érdeklődésre valószínűleg csak akkor számíthatna, ha az i-Road vagy egy hasonló kezdeményezés sikere felfuttatná az elektromos városi autókat.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.