Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem mindennapi gesztus egy legendás istállótól. Sportszerűségből és (sport)emberségből jeles.

A Ferrarinak már tavaly sem volt könnyű idénye, idén viszont még nagyobb mélységet járt meg az olasz istálló: a középcsapatok szintjére süllyedt.

Ez abból is látszik, hogy mindössze hatodik helyen zárta a világbajnokságot a konstruktőrök között, Sebastian Vettel és Charles Leclerc pedig összesen három dobogós helyezést tudott csak felmutatni, és ott van még az is, hogy a maranellóiak autói egyetlen kört sem tudtak a mezőny elején tölteni.

Az idén a Mercedes és a Red Bull mögött harmadik erővé előlépő McLaren saját bőrén tapasztalhatta meg a múltban ugyanezt, vagyis pontosan tudja, min mehet keresztül a nagy múltú Ferrari. A wokingi csapat küldött is egy velejéig megható üzenetet a legendás istállónak, ráadásul olaszul:

Mindez pedig így hangzik magyarul, a videót kiszúró Nemzeti Sport tolmácsolásában:

„Egy üzenet a barátainkhoz a Scuderia Ferrarinál és a tifosihoz. Ma szeretnénk egy üzenetet küldeni nektek. Ti voltatok és ti vagytok a legrégebbi és legádázabb riválisaink. Tiszteljük a múltatokat és az örökségeteket, éppen úgy, ahogyan a sajátunkat. Minden egyes csatát élveztünk a vörös csapattal. A McLaren és a Ferrari olyan, mint két ellentétes pólus, melyek vonzzák egymást. Egyszerre vagytok ellenfelek és barátok, és tiszteljük a Scuderia Ferrarit és a tifosit. Szóval az évnek ebben a különleges időszakában ajándékot küldünk nektek. Két évig vigyáztunk rá. Két évig vigyáztunk rá, és segítettünk neki a fejlődésben. Most rajtatok a sor. Vigyázzatok rá, ahogyan mi tettük! Jövőre találkozunk a pályán. Viszlát, és boldog karácsonyt!”

Eközben...

(Fotó: formula1.com)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.