Mit szólnál egy olyan verdához, amellyel simán „átlépheted” a forgalmat?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyesek alagutakat készítenek forgalomcsökkentés végett, mások pedig spéci autókat találnak fel, hogy lerendezzék a problémát.

A Hum Rider jól jöhet akkor, amikor épp készülöd lekaparni magadról a húst a rohadt stresszes dugó miatt. Ugyanis bár első látásra úgy fest, mint egy átlagos Jeep Grand Cherokee, amikor beüt a forgalom, egyszerűen felülemelkedik a problémán. Szó szerint:

A Hum Rider tömege kb 3,8 tonna, „megnyúlt” állapotban pedig majdnem 3 méter magas. Hogy ne igazán simogasd le az autók tükrét, miközben épp átgurulsz felettük, 4 beépített kamera van a segítségedre. De van itt néhány kérdés, amit az egész koncepció felvet:

  • te előnyhöz jutsz, de vajon a forgalmat nem lassítod le még jobban?
  • mennyire cseszi fel a többi sofőr fejét az, hogy egyszerűen csak átgurulsz fölöttük, miközben ők már hosszú percek óta izzadnak a bazi nagy dugóban?
  • mindezeket (is) figyelembe véve mennyire balesetveszélyes?
  • mi lesz, ha egy napon egyre több ilyen autó lesz forgalomban? akkor az újabb Hum Ridereket magasabbra és szélesebbre tervezik majd?
  • mihez kezdene az egésszel a KRESZ?

Érdemes elgondolkodni ezeken. Egyébként hasonló projekt már született Kínában, igaz, ott a tömegközlekedést igyekeztek megreformálni olyan autóbuszokkal, amelyek ugyanezzel a „trükkel” rendezik le a forgalmat.

Mit szólsz hozzá?

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.