Na, ettől aztán nem volt boldog a holland.

Az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen nyerte az Amerikai Nagydíjat is, ezzel pedig beállította Michael Schumacher és Sebastian Vettel egy adott idényben elért 13 győzelmet számláló rekordját, plusz a Red Bullt is világbajnokká tette:

Bár a holland magabiztosan vezette az austini versenyt, húsz körrel a vége előtt, a második bokszkiállása után úgy tűnt, hogy elúszhat a győzelem és egyben a rekordbeállítás. `Ugyanis a Red Bull olyat tett, amilyet nem sűrűn látni az osztrák istállótól: csúnyán elrontották versenyzőjük kerékcseréjét, aminek következtében tavalyi és idei legnagyobb riválisa, azaz Lewis Hamilton és Charles Leclerc mögé, csak a harmadik helyre kényszerült – mutatjuk is, hogy történhetett mindez:

Verstappen érthetően nem volt boldog, és csak annyit reagált a történtekre, hogy „ez kibaszott csodálatos” volt. A holland azonban hét körrel a vége előtt ledolgozta hátrányát, és nemcsak Leclerc mellett ment el, de Hamiltont is utolérte, sőt simán meg is előzte, végül pedig hét, illetve öt másodperccel előttük ért célba.

A leintést követően Verstappen a következőt nyilatkozta a versennyel és a bakival kapcsolatban:

Az elején még minden nagyon simának tűnt, de a második boxkiállás hosszabbra sikerült, mint azt szerettük volna. A végsőkig kellett küzdenem, de mindent beleadtunk.

Verstappen győzelmét egyébként az egy nappal korábban elhunyt Red Bull cégalapítójának, Dietrich Mateschitznek ajánlotta.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Vettel megnevezte legkeményebb ellenfelét

Sebastian Vettel rögtön két nevet is mondott, és egyik sem meglepő.

Átnevezik az egyik Forma–1-es csapatot

A több millió dolláros szponzorszerződéssel ez is együtt jár.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában