Vettel csak egy esetben lehet idén bajnok Villeneuve szerint
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jacques Villeneuve szerint nem elég szimplán elkerülni a tavalyi év egyéni és csapathibáit, hogy Sebastian Vettel ötödször is a csúcsra érjen.

Bár a téli teszteken mutatott teljesítményével a Ferrarit első számú világbajnoki esélyesként emlegették, a szezonnyitón csúfos vereséget szenvedett. Sebastian Vettel csak a negyedik helyen ért célba, és igazából ezt is a csapatutasításnak köszönheti, Charles Leclerc ugyanis rendesen megszorongatta.

Így a tavalyi év kudarcain és a vele szemben támasztott elvárásokon túl, már a csapattársa is nyomás alatt tartja. Az 1997-es F1-es bajnok, Villeneuve viszont tudja, mi lenne a kiút a négyszeres német világbajnok számára:

„Vettel számára meghatározó lesz ez a szezon. A tavalyi év hibái valószínűleg a vb-címébe kerültek. Több mint kedvező helyzetben volt, hogy bajnok lehessen a Ferrarival: neki volt a legjobb autója, és a hazai nagydíjig jól is vezetett. De tudjuk, hogy mi történt… Hamilton átvette a vezetést a bajnokságban, és legyőzte őt. Most Akkor nyerhet csak, ha megszabadul a szellemeitől.”

A szezon első futama után...

(Forrás / fotó: motorsport.com / Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.