Jacques Villeneuve szerint mindenki – beleértve a Ferrarit is – Charles Leclerc mellett áll már, és nem Sebastian Vettel oldalán.

A 2019-es idényben Vettel helyett inkább a második F1-szezonját töltő Leclerc számít a Ferrari vezérének. A fiatal monacói nemcsak az időmérőkön nyújt jobb teljesítményt csapattársánál, de a világbajnoki pontversenyben is jobban áll a négyszeres világbajnoknál.

Villeneuve szerint Leclerc felemelkedése, csillogása és csapaton belül támogatottsága egyre csak fokozódni fog, és mindez Vettel kárára történik majd:

„Mindenki azt skandálja, hogy Leclerc, Leclerc, Leclerc, a média, a szurkolók... ez ellen már semmit nem tehet Vettel. Már nem is számít, hogy ilyenkor mennyire vezetsz jól, ha az energia rossz oldalán állsz. Ha valaki eljut erre a pontra, akkor csak szenvedés vár rá, ez a sportág törvényszerűsége.”

Azt is lehet tudni, hogy Vettelnek nem fekszik az autó – a Ferrari elismeri, hogy a versenygép teljes koncepciójával baj van –, Villeneuve szerint azonban ebben Vettel is ludas:

„Ennek semmi köze az autó koncepciójához, hiszen azt a versenyzők visszajelzései alapján tervezték. Tavaly Seb és Kimi volt a két pilóta és nem Leclerc, vagyis ő (Vettel) is részt vett ennek az az autónak a megtervezésében.”

Eközben...

(Forrás: f1i.com, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon