Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto kijelentette, hogy 2020-ban is változatlan pilótafelállással, azaz Sebastian Vettellel és Charles Leclerc-rel vág neki a szezonnak a csapat, ugyanakkor előfordulhat, hogy a négyszeres világbajnok nem marad a maranellóiaknál.

Korábban felmerült Vettel végleges visszavonulása, és az is, hogy szerződése 2020-as lejárta előtt, már 2019 végén leléphet, akár egy másik csapathoz is, merthogy nemcsak az eredménytelenség frusztrálja, de az is, hogy nem kapja meg azt a figyelmet és szeretet a csapattól, amire neki szüksége és igénye lenne és amiben a Red Bullnál töltött évei alatt nem szenvedett hiányt.

És akkor itt jön egy érdekes dolog, a motorsports.com ugyanis a scuderiafans.com-ra és finn Turun Sanomatra hivatkozva azt írja, hogy Vettel szerződésében van titkos záradék, ami lehetővé tenné, hogy szabadon távozzon a Ferraritól, amennyiben az aktuális szezon végén nem végez az első három között.

Vettel jelenleg a negyedik helyen áll, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Max Verstappen mögött.

És hogy hova mehetne Vettel, ha nem a visszavonulást választja?

A Red Bullnál szívesen látná Max Verstappen mellett, ott viszont nem első számú pilóta lenne, legjobb esetben is szabad verseny lehetőségében bízhatna a német.

Verstappen helye fix, míg a szezon közben lefokozott Pierre Gasly helyére előléptetett Alexander Albon az idény végéig bizonyíthat – de ne legyen kétségünk afelől, akárhogy teljesít a thaföldi, ha Vettel akármikor is jönne, jönni is fog.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is jelezte, hogy Vettellel el tudná képzelni a közös munkát, abban viszont biztosak lehetünk, hogy ő sem Lewis Hamilton csapattársaként gondolna a németre. A két dudás egy csárdában mindig veszélyes, nem is működne, és ezt ők is pontosan tudják.

Hamilton szerződése 2020-ban jár le, vagyis akár egy pilótacsere sem teljesen elképzelhetetlen.

(Forrás: motortsport.com, fotó: )

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.