Régóta mondják, de úgy tűnik, megszületett a döntés: elbontják a budapesti Nyugati téren lévő, a Váci és Bajcsy-Zsilinszky utat összekötő felüljárót. Most megnézhetjük, hogyan változhatna a forgalmi rend, ha tényleg szintbeli kereszteződéssé válna a mostani felüljárós.

Csúnya – ez a legfőbb érv a felüljáró ellen, és bár valóban ismerünk szebb építményeket (meg jóval rondábbakat is), azt senki nem vitatja, hogy a közlekedésben fontos szerepe van. Ezért nagy kérdés, hogyan alakítják majd ki a forgalmi rendet, ha szintbelivé válik a város egyik legforgalmasabb kereszteződése.

Dohány Máté fiatal mérnök a Magyar Mérnöki Kamara Innovációt Támogató Alapítványa által kiírt pályázatra nyújtotta be a tervét néhány éve, amelynek része egy videoszimuláció. Ezen nemcsak a felüljáró hiányzik, de szerepel rajta a szintén régóta emlegetett régi-új villamosvonal a Bajcsy-Zsilinszky és a Váci úton, a WestEnd előtti felszíni parkoló helyén pedig egy kis park van.

Úgy tűnik, okos közlekedésszervezéssel akár működhet is a dolog.

Csak nehogy az legyen, amire már jó néhány példát láttunk, hogy a fő elem megvalósul, a kisebb, de nagyon fontos részletek viszont elmaradnak.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon