Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden eddiginél többféle elektromos autót tervez a Volkswagen, ennek előzeteseként mutatta be az I.D. koncepciókat. A legérdekesebb a retró formájú I.D. Buzz, ami kisbusz után furgonként is elkészült, és mi még jobban várjuk, hogy valóra váljon.

Nagy erőkkel dolgozik egy vadonatúj elektromos modellcsaládon a Volkswagen, amihez egy egész sor tanulmányautót mutattak be, volt köztük kompakt ötajtós, nagyobb crossover, a legizgalmasabb azonban a legendás Transporter formáját idéző kisbusz volt.

Most ebből készült el az áruszállító változat, és ezért is odáig vagyunk.

Többször nekifutott már a klasszikus Transporter felélesztésének a Volkswagen, de úgy tűnik, hogy az I.D. Buzz lesz a befutó. A bájos formájú, ugyanakkor kimondottan tágas kisbuszt, és most már furgont is a tervek szerint 2022-ben adják gyártásba. Két évvel azután, hogy 2020-ban megjelenik az I.D. modellcsalád első tagja, a Golf-méretű ötajtós.

Az új generációs elektromos autóiban a Volkswagen hátulra építi be a villanymotort, ami a hátsó kerekeket hajtja. A padlóba szerelt lítiumion akkumulátor pedig a kiviteltől függően legalább 330, de akár 550 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz, a 125 kilowattos villámtöltővel fél óra alatt 80 százalékos töltöttség érhető el.

Ez is érdekelhet:

A vágy kisbusza - Volkswagen Transporter T1 Samba - Roadster

Belső használatú tákolmányból lett sikerautóra épülő sikerfurgon, hippik, terroristák, újabban pedig veteránrajongók és politikusok kedvence. A legvágyottabb generáció legvágyottabb szériájának egy csodás darabját mutatjuk be. Biztos nem Samba, az nagyon drága - mondtam a remek képek készítéséért felelős Totyinak, miközben közelítettünk a cikk főszereplőjéhez.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.