Vera a neve annak az önvezető nyerges vontatónak, amit a Volvo mutatott be a minap, de nem ez a legnagyobb érdekessége, hanem az, hogy mivel teljesen önálló, ezért nincs szüksége hagyományos vezetőfülkére.

Fantasztikusan néz ki a jövő kamionja, legalábbis ahogyan a Volvónál elképzelik. A Vera névre keresztelt prototípus továbbra is egy vontatóból és a pótkocsiból áll, de az előbbiről teljesen hiányzik a vezetőfülke, hiszen önjáró kamionról van szó. Az alapokat a Volvo jelenlegi vontatója adja, de kabin nélkül nagyon dögösen néz ki az erőgép.

A jelenlegi elektromos Volvo teherautók közül a nagyobbikban a két elektromotor 370 kilowattos, azaz mintegy 500 lóerős teljesítményre és 850 Nm nyomatékra képes, akár ez a hajtáslánc is kerülhet az önvezető kamionba, ami a fejlesztők szerint megbirkózik akár a 32 tonnás pótkocsival is.

A Volvo úgy számolja, hogy egy feltöltéssel 300 kilométer a hatótávolság, és mivel a vezetőnek nem kell pihennie, csak a villámtöltés idejére kell megállnia a szerelvénynek. Mivel tisztán elektromos hajtású, ezért csendesebb lesz a jelenlegi kamionoknál, a fuvarok irányítását pedig egy központból végzik majd.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon