Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Itt a tél és a hideg, el kell gondolkodnod azon, hogy elvégezd az ilyenkor szokásos gumicserét. Igazán jó választás a Vredestein továbbfejlesztett márkája, a Vredestein Wintrac. A gyártó hangsúlyozza, hogy ez a gumiabroncs a korábbi típusoknál is hatékonyabb tapadást biztosít csapadékos vagy havas körülmények között. Nem beszélve arról, hogy az enyhe, esős időszakra is kiváló választás lehet, ha ezt a márkát használod. A lényeg, hogy az autód jól haladjon a kijelölt úti célod felé.

Hatékony teljesítőképesség

Az új autógumi elődjével szemben több szempontból is hatékonyabb teljesítményt nyújt – ezt az autogumiakcio.hu is megerősíti: vízelvezetése 10%-kal jelentősebb, lamellahossza 5%-kal nagyobb, és 5%-kal nagyobb gumifelület érintkezik az útszakasszal, ennek köszönhető fokozott tapadása nedves és havas utak esetén. Emellett akár 10 000 km-rel hosszabb távolság megtételét teszi lehetővé a következő generációs, nagy összetevőjű szilikakeverék, amely polimerek és gyantarészecskék egyedülálló elegyét is magában foglalja; ennek tulajdonítható – többek között – az egyenletes kopás és a még a korábbi Snowtrac 5 modellnél is strapabíróbb teljesítmény.

Érvek a gumiabroncs mellett

Oldalakat lehetne megtölteni azzal, hogy a gumi előnyeit ismertessük, de nézzük, hogy neked mi a legfontosabb, ha emellett teszed le a voksod: a V-barázdás szerkezet az optimális hosszanti és oldalirányú vízelvezetést biztosítja, a szabadalmaztatott, „adaptív” 3D-lamellák pedig kiváló téli teljesítőképességet nyújtanak. További stabilitást biztosít a vállblokkokban alkalmazott, úgynevezett reteszelő mechanizmus, ami a száraz és vizes utakon egyaránt jelentősen javítja az irányíthatóságot. Az alacsonyabb gördülési ellenállás pedig jelentős üzemanyag-megtakarítást jelent, amely hasznos lehet számodra, főleg, ha azt nézzük, hogy a benzinárak hetente emelkednek.

A gyártót nem állítja meg a koronavírus!

A Vredestein gyártóját – 100 éve létezik a cég – a Covid sem befolyásolja abban, hogy 2021-ben megjelenjen a piacon az új gumival, ráadásul a fejlesztést rögtön két szakaszban kezdik el. Egy biztos, a Vredestein Wintrac huszonhét méretben áll majd az autósok rendelkezésére.

Gondoltad volna, hogy a népszerű cég két- és négykerekű járművekre is gyárt gumikat? Az eszközpark pedig igen sokoldalú, kerékpártól a mezőgazdasági szállító eszközökig szinte minden megtalálható. Érdekesség, hogy a Vredestein 1910-ben először csak bringagumikat gyártott, majd két év múlva dobta piacra az első autógumit, mégis harmincöt évet kellett várni, hogy megalakuljon az első gumiabroncsgyára. 1993-ban már versenykerékpárra is gyártottak gumit, amellyel Leontien Zijlaard-van Moorsel a kerékpárvilágbajnokság első helyezettje lett, a többi – ahogy hallani szoktad – már történelem.

A jelen pedig a folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel folytatódik, új iroda létesült a németországi Frankfurtban, a hazai termelőkapacitást növelték, az európai partnerek bevonásával figyelik az autópiaci trendeket, hogy időben reagálhassanak a változásokra, valamint az igényekre.

Vezess körültekintően!

Ha pedig rendszeresen, leginkább napi szinten használod az autódat, akkor neked a középár kategória javasolt: minek fizetnél prémium abroncsot, ha nem használod ki annak előnyeit?

Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy betartsd a közlekedési szabályokat, azt pedig ne hagyd figyelmen kívül, hogy a téli időszakban különösen fontos az óvatos vezetés. Mert számos váratlan helyzettel találkozhatsz útközben. Mindezek mellett arra is figyelj oda, hogy a gumiabroncs hasznos kelléke az autódnak, de ha lerobbansz vagy elakadsz a hóban, akkor a fagyoktól egy előre bekészített takaró és meleg ital fog megvédeni, vagy legalább átvészelni azt az időt, amíg megérkezik a segítség. A telefonod mindig legyen feltöltve, vagy készítsd be vésztöltőt, a lényeg, hogy elérhető legyél!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.