Nincs szükség kétezer lóerős villanymotorra ennek a brit cégnek az elektromos autójához, hiszen a Porschére megszólalásig hasonlító sportkocsi nagyon könnyű lett.

Az elektromos autók közös jellemzője, hogy a beszerelt akkumulátortól nagyon nehezek, például egy Corsa-e is másfél tonna, a szabadidő-terepjárók pedig inkább két és fél tonnát nyomnak. A Watt Electric Vehicle Company ezért azt tűzte ki célul, hogy kimondottan könnyűsúlyú elektromos sportautót épít, amit éppen ezért lesz jó vezetni.

A saját hajtásláncot úgy építették be, hogy tökéletes legyen a súlyelosztása, és mivel az elkészült autó kevesebb, mint egy tonnát nyom, ezért egy 160 lóerős villanymotor is elegendő ahhoz, hogy öt másodperc alatt gyorsuljon százra.

a jobb légellenállás érdekében. Az egyszerűen csak Coupé néven emlegetett autónál a mindennapi használhatóság is szempont volt, ezért a 16 colos kerekekre ballonos abroncsok kerültek a jobb rugózás érdekében.

Az elektromos Coupénak már ára is van, 81 250 font, ami körülbelül 35 millió forintnak felel meg. A Watt idén nyáron mutatja be a végleges változatot, amiből eleinte 21 példány gyártását tervezi a cornwalli műhelyében. A tervek szerint az első autókkal novemberben készülnek el, és 2022-ben vehetik át a vevők.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.