Európát is meghódítaná a Tesla legújabb kínai riválisa

Európába már betette a lábát az Xpeng, és a kínai gyártó következő modelljét, a Tesla-riválisnak szánt, önvezetésre képes P5 szedánt is úgy tervezték meg, hogy az európai piacon is forgalmazható legyen.

Első pillantásra a Teslára emlékeztetett minket az Xpeng első modellje, a G3 névre keresztelt crossover, aminek már Norvégiában is elkezdődött a forgalmazása.

A kínai márka a legújabb elektromos autóját is úgy tervezte meg, hogy az európai piacon is bevezethessék, ezért számunkra is érdekes lehet a P5.

A 4,81 méter hosszú szedán az elektromos autók jól ismert receptje szerint készült.

Az áramvonalas karosszéria légellenállási együtthatója jónak számító 0,223, a minimalista műszerfalra pedig egy álló formátumú érintőképernyő került. A 450 literes hátulsó csomagtartón kívül még egy 70 literes rekeszbe lehet pakolni.

A P5-öst az elérhető legfejlettebb önvezető rendszerrel, két lidarral, 5 radarral és 13 kamerával is felszerelték, amivel már egészen ügyesen elboldogul a kaotikus kínai forgalomban.

de ez is bőven elegendő az átlagos igényekhez. Az autót háromféle – 55,9, 66,2 és 71,4 kilowattórás – akkumulátorral gyártják, amivel az optimistább NEDC mérés szerint 460, 550 és 600 kilométer a hatótáv.

A legérdekesebb a P5-ben az ára, ami a kínai piacon 157 900 jüantól indul, a szinte önvezetésre képes, nagy hatótávú csúcsmodell ára 223 900 jüan.

Kínában már októbertől rendelhető az Xpeng P5, bár azt még nem tudni, hogy mikor, de

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.