Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Óriásterasz, örök panoráma és prémiumkategóriás műszaki színvonal - ezt tudják a penthouse-ok. De melyek a legszebb lakások Budapesten?

A penthouse a világban általában egy legfelső emeleti, nagy alapterületű és belmagasságú lakást jelent, amelynek teraszmérete eléri az alapterület legalább felét, illetve a lakás legalább két oldalról „nyitott” és a lift a lakásban áll meg. Persze Magyarországon ennél árnyaltabb a kép: hazánkban inkább csak pentouse-jellegű lakásokról beszélhetünk. Nálunk az ilyen lakások négyzetméterára 700 ezer és 1 millió forint közé tehető, amely a válság alatt sem ment lejjebb. Mindebből nyilvánvaló, hogy nálunk csak kevesek engedhetik meg maguknak a penthouse-t. Ebben a kategóriában szinte mindegyik lakást céggel együtt is meg lehet venni, hiszen így az illeték mértéke jóval kedvezőbb, mint ha magánszemélyként vásárolnánk. Válogatásunkban most három darab, gyönyörű, budapesti penthouse-t mutatunk be.

1. Római part

Az alábbi lakás a Duna felé hatalmas panoráma ablakokkal rendelkezik. Az elkülönült hálótér 4 nagy szobát, 2 fürdőszobát tartalmaz. A lakásban egy külön spa-részleg is helyet kapott - jakuzzival, panorámás szaunával, gőzfürdővel, pihenőszobával ... A 220 négyzetméteres csodaingatlan ára 170 millió forint.

2. Rómer Flóris utca

A budai belvárosban, a Margit hídtól nem messze is van élet a penthouse-oknak. Az alábbi lakás 2007-ben épült egy lakóparkban, az alapterülete 145 négyzetméter, amelyet 66 négyzetméter terasz vesz körbe (ez tehát nem felel meg a penthouse fenti, nemzetközi definíciójának). Mindazonáltal a lakás csodaszép: amerikai konyhás nappali, 3 hálószoba, 2 fürdőszoba  található benne. Nem igazán nagyvonalú megoldás, hogy a 197 milliós árhoz a belső berendezés csak akkor jár, még 20 millió forintot leteszünk az (teakfa) asztalra.

3. Újlipótváros

Igen! Újlipótban is akad olyan penthouse, amelyet simán megvennénk, ha lenne 175 millió forintunk. A Pozsonyi úton található, nettó 200 négyzetméteres lakáshoz egy 80 négyzetméteres terasz tartozik, amely teljesen körbeöleli az ingatlant. Egyben pazar panorámát kínál a Dunára, a Mátyás templomra és a Pozsonyi út forgatagára. A lakásban természetesen nincsenek fűtő- és hűtőtestek, mivel a padlótól a plafonig fancoil-rendszer gondoskodik a melegről.

Még több eladó-kiadó lakáshoz kattints ide!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.