Ha te is egy belvárosi, üvegházhatású iroda hőségtől vibráló ablakán át meredsz a reménytelenül kietlen betondzsungelre, azon ábrándozva, hogy most baromira egy tóba kéne lógatnod a lábad egy sörrel inkább, akkor adunk egy megértő vállveregetést. Na meg a legszebb, tó mellett épült hazai nyaralókat, amikről fantáziálgathatsz.

Nyálcsorgatva lapozgattuk kedvenc ingatlanos oldalunk, az Otthontérkép kínálata között és a radarunkat most nem a fővárosi csodákra állítottuk, hanem menekülő útvonalon a városi hőkazán préselésétől távoli nyaralókra. Mellesleg ezek a vidéki csodák eladók, úgyhogy ha nem tudod, épp mire költs pár millát, akkor fontolóra vehetsz néhányat a következő luxusnyaralók közül – de az ábrándozás vegytiszta öröméért is már megéri végignézni, milyen szépségek vannak Magyarországon.

Balatonszepezd

Sokat kell csontkovácshoz járnia majd a nyaraló következő tulajdonosának, mert minden egyes alkalommal le fog esni a földre az álla, ahogy kinéz az ablakon.

A nyolcvan négyzetméteres, kétszintű nyaralóhoz saját balatoni vízpart és stég tartozik: egész nyáron itt heffelhetsz a haverjaiddal és zavartalanul horgászhattok, evezhettek, bulizhattok és ami a csövön kifér. Elmorzsoltunk egy könnycseppet.

Lajosmizse

Huszonöt saját horgászóhelye van ennek a több mint kilencezer hektáros földdel rendelkező tanyának.

A cserjékkel és őshonos díszfákkal körülölelt házhoz saját tó tartozik – na meg mindennel felszerelt, többépületes nyaralóegyüttes, ahová nem csak a szűk családi kör, hanem egy komplett, egész nyáron sörözős és halsütögetős érettségi találkozót is simán leszervezhetsz.

Zamárdi

Ez az a kilátás, amiért embert is lehetne ölni. A gyönyörű, nádasmentes vízparton fekvő ötven négyzetméteres nyaralóhoz kábé ezerkétszáz négyzetméternyi telek tartozik és szerencsés tulajának minden naplementéje ilyen képeslapszerű lesz, ha itt nyaral.

Ásotthalom

Nyaraló? Miért ne inkább egy... kastély?! Ásotthalmon, Szegedtől harminc kilóméterre ugyanis saját tóval eladó ez a hihetetlen váracska, parányi ötszázötvenezer négyzetméteres telekkel.

Ha rátennéd a kezed erre a várra, akkor lesz saját bástyád, lovagi termed, hatalmas vaskapus hintóbejáród, plusz a saját tóval ékeskedő parkodban megközelítőleg tízezer különböző cédrus, ciprus és boróka virágzik neked, mikor szíved hölgyének kezét megnyerted egy, az udvarodban megrendezett lovagi tornán.

Tihany

Végül természetesen kihagyhatatlan, hogy a Balaton egyik leggyönyörűbb pontjáról, Tihanyról is ajánljuk egy nyaraló ékkövet.

Ez a hihetetlen panorámával rendelkező luxusház már mindennel fel van szerelve, ami a magasélethez kell: saját medence, kilátás a Balatonra, grillsütő rész, partipince, négy különálló panorámaterasz, hogy minden gondodról elfelejtkezve hátradőlj és élvezd a dolce vitát és a dolce far nientét, azaz az édes semmittevést.

(Képek: Otthontérkép.hu)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon