Az Ivanka mint dizájnbetoncég jól ismert, de a milánói dizájnhéten bemutatott esővízgyűjtő-szűrő betonrendszerrel a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság az új irány.

„Amikor elkezdtünk betonnal foglalkozni, és arról kérdeztek, mibe fognánk bele, ha nem lenne ez az anyag, azt fogalmaztuk meg: esetleg szívesen palackoznánk ásványvizet. Akkor még nem is gondoltuk, hogy tíz év elteltével fő kompetenciánk vezet el minket a vízhez. Saját betontechnológiánk révén eljutottunk odáig, hogy már szóba sem jön az ásványvíz, hiszen itt van az eső mint a lehető legtisztább, elsődleges és megújuló energiaforrás” – mondta Ivánka Katalin az új rendszerről.

Úgyhogy olyan házat fejlesztettek ki, amelynek az esővízből közvetlenül iható vizet készít, magyarul leszűri a vizet. A tiszta levegőjű, és a Balaton közelségének köszönhetően csapadékos Köveskálon tesztelték a koncepciót, amely nem csak egyéni felhasználók, hanem vállalatok számára is egészen új lehetőséget jelent, és a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal képes megfizető áron ivóvizet előállítani.

Érdekes? Az Ivánka-sztori is az, olvasd el, ha még nem tetted!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon