Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezúttal egy menő New York-i apartmanra hasonlító luxuslakást ajánlunk az Andrássyn, illetve egy örökpanorámás gyöngyszemet a Budai Várban.

Lokáció

Az Andrássy út Budapest egyik legelegánsabb utcája. Kétoldalt exkluzív éttermek, kávéházak, követségi épületek szegélyezik. A kiadásra kínált lakás az Opera mellett található, ami a belváros belvárosának is a központja.

Vizualitás

A lakás teljesen felújított és biztos kézzel berendezett. Hangulatában emlékeztet egy menő New York-i apartmanra, amit világoszöld és barna színek uralnak. Különlegessége a hálószobában található jacuzzi, illetve egy óriáserkély, ami két szobán keresztül kínál pompás utcai kilátást.

Ár/érték arány

A 90 négyzetméteres, három szobás, amerikai konyhás lakás luxuskategória. Bérleti díja 750 euró (210 ezer forint) és 1500 eurót kell lerakni foglalóként. Viszont a teljes rezsi (gázfűtés, vízhasználat, áram) benne van a bérleti díjban, ami nagyon kedvezővé teszi a lakást – figyelembe véve a magas szolgáltatási szintet.

Örökpanoráma a Budai Várban

Bár a Budai Várban lévő  lakások többsége kicsi és sötét műemlék épületben van, néha meg lehet csípni egy-egy modernebb, költségtakarékosabb, világosabb darabot. Az alábbi lakást közvetlenül a tulajdonos árulja 46 millió forintért, így jelentős árengedményre nyílik lehetőség.

Lokáció

Az eladásra kínált lakás a Szabó Ilonka utcában van, ami az egyik leghangulatosabb, legcsendesebb utcácska a Várnegyedben. Nincs átmenő forgalom, viszont van macskakő, lépcsők, hangulatos utcák, igényes zöld környezet.

Vizualitás

A lakás 90 négyzetméteres, belső tereinek elrendezése, friss, kortárs szemléletű, nyitott tereket alkalmazó, mégis funkcionális. A nappali-étkező-konyha-gardrób terei összefüggő térfolyamot alkotnak, amelyet erősít az egységes “iroko” parketta. A társasház zöld udvarát egy park követi, ősfái csaknem felérnek a hálószobák magasságáig. A fák koronája fölött páratlan kilátás nyílik nyugattól keletig, a budai hegyektől a Megyeri hídon és a Margitszigeten át a Parlamentig bezárólag teljes látószögben, mint az alábbi képen is látható.

Ár/érték arány

A lakás nappali + 2 szobás, nagy étkező-konyhás. Víz- és szennyvízrendszere új, a vízfogyasztást saját óra méri. A fűtést kondenzációs kazán és radiátorok biztosítják. A külső nyílászárók korszerű, hőhídmentes faablakok, hőszigetelő üvegezéssel. A konyha modern, diszkrét, de jól használható elrendezésű, korszerűen gépesített. A közös költség 11 ezer forint. Bár elsőre a 46 millió forint soknak tűnik, a csodálatos panoráma és Budai Várban lévő csendes utca miatt összességben kiváló vétel családosoknak vagy pároknak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.