Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tizennégy fiatal vállalkozó nyújt segítséget tizennégy szintén fiatal mentoráltnak, hogy egy vállalkozás elindításához minden fortélyt megkaphassanak. A szokatlan, hálás és kreatív Gyűrű szövetsége három hónapig tart, te pedig már ma jelentkezhetsz rá!

Nagyon sokan dédelgetünk ilyen-olyan fantáziadús álmokat egy vállalkozás létrehozásáról, azonban ezek az ötletelések sajnos legtöbbször a „túl sok meló lenne és amúgy is nem értek hozzá” típusú, lemondó fejhorgasztásban érnek véget. Mert honnan is tudnánk? Ha nem tanultunk kapcsolódó egyetemi szakon vagy nincs olyan közeli ismerősünk, aki ingyen és bérmentve elmesélné, hogyan kell a semmiből felhúzni egy grandiózus projektet, akkor bizony baromi nehéz és rizikós belekezdeni bármibe is csupán egy jó ötlettel.

Egészen idáig.

Ugyanis most tizennégy lelkes fiatal lehetőséget kap rá, hogy három hónapig a legjobbak szárnyai alatt tanulja meg a vállalkozásépítés minden csínját-bínját.

„A három hónapos program során kétheti rendszerességgel személyesen találkozunk a mentoráltakkal, végigvezetjük őket egy vállalkozás indításához és működtetéséhez szükséges képességeik feltárásában, gyakorlati tanácsokkal látjuk el őket. És persze szervezünk kötetlen rendezvényeket is.  Mindezek mellett pedig kapcsolati tőkét biztosítunk a mentoráltaknak saját ötletük megvalósításához és egyfajta nagytestvérként betekintést engedünk a saját projektjeinkbe és a a vállalkozói lét szépségeibe.” - nyilatkozta a The Pitch-nek Papp Gábor, aki tizenhárom másik fiatal vállalkozóval együtt alapította meg a Mentorshipet.

Elsősorban 18-26 év közötti fiatalok jelentkezését várják – de a csapat nagyon nyitottnak tűnik, így ez a körülbelüli korhatár ne vegye el a kedved, ha épp nem esel ebbe a korosztályba. Olyanokat várnak, akik szeretnének tanulni és fejlődni és meg akarnak ismerkedni a vállalkozói világgal, hogy vajon számukra ez reális alternatíva lehet-e egy multival vagy más választással szemben. A jelentkezők egy gondosan összeállított kiválasztási folyamaton esnek át, amelynek a végén a 14 kiválasztottat egy-egy fiatal vállalkozó mentor fog bevezetni a vállalkozásindítás rejtelmeibe. A program teljesen ingyenes.

A mentorok mind különféle területekről érkeztek. Van köztük startupper, technológiai vállalkozó, reklám- és média szakember, offline iparágban tevékenykedő vállalkozó, kreatív és racionális egyaránt. A sokszínűség mellett egy közös pont azonban mindenképp van a tizennégy mentorban: mindannyiuk életében kiemelten fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás. A programhoz való csatlakozásban fő motivációjuk, hogy önzetlenül továbbadják tudásukat, visszaadva a társadalomnak ezzel azt a segítséget, amit ők kaptak saját vállalkozásuk indításakor. Fair, mi? A program különlegessége pedig az, hogy semmilyen szervezet nem áll a hátterében; a mentorok saját erőforrásaikat összeadva, független társadalmi kezdeményezésként indították el azt.

Azt szeretnénk elérni, hogy a vállalkozóvá válás ne csak álom legyen sokak számára, hanem realitás. Ehhez viszont látni kell, hogy nagyon sok a köztes lépcsőfok, amiket nem szabad kihagyni, mert különben tényleg orra fogunk esni. Mi azok a köztes lépcsőfokok szeretnénk lenni, akik segítenek a következő szintre eljutni. És azok, akik segítek megtenni az első lépéseket.” – teszi hozzá Papp Gábor, mi pedig sűrűn bólogatunk hozzá.

Na szóval, tetszik a sztori és szívesen tanulnál fiatal profiktól? Akkor kattints izibe, mert szeptember hetedikéig tudsz itt jelentkezni a Mentorshipre! Ha pedig tudsz olyanról, akinek pontosan ez a hóna alá nyúlás hiányzik, akkor oszd meg a cikket míg tart a jelentkezés! Hajrá, tizennégy kreatív fiatal, tiétek a terep!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.