Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kitaláltál egy világmegváltoztató alkalmazást, amivel totálisan kihasználnád a big data jelenséget? Ne tartsd egy poros fileban, inkább hívd életre május 26-án az SAP Startup Focus programjában. Big data life, jövünk!

Az SAP szoftvercég a hazai startup ökoszisztéma számára is elérhetővé teszi népszerű kezdeményezését, melyben térítésmentesen rendelkezésre bocsátja HANA megoldását. Ennek segítségével elkészítheted egyedi alkalmazásodat a big data, a valós idejű analitika, vagy akár az Internet of Things (IoT) területén is.

Mi az a big data? 

A big data a cégek, az intelligens hálózatok, a magánszektor és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyiséget jelenti. Strukturáltan és kielemezve ez a rengeteg információ nagy hasznot hozhat a cégek és ügyfelek számára.

Az IBM szerint jelenleg világszerte napi szinten kb. 2,5 exabit adatot állítunk elő – ez egy olyan számot jelent, amit tizennyolc nulla követ, és 2,5 trillió bitnek felel meg. Erre a mértékű adatfolyamra szoktunk big dataként utalni, és ez több forrásból származhat: a mobilinternet használatából, gépek közötti kommunikációból és szenzorok használatából („a tárgyak internete”). A magánélet és a munka területén egyaránt fokozódó digitalizáció napról napra növekvő adatmennyiségeket eredményez.

Az elmúlt két év során közel kétezer startup regisztrált az SAP Startup Focus programba. A program nem csupán egy technológiáról szól, hanem beléphetsz a legnagyobb üzleti szoftvercég világába, segítenek a megoldás elkészítésében, és a piacra vitelében is.

Mi az SAP Startup Focus?

Az SAP Startup Focus olyan globális program, amely világszerte együttműködik a frissen induló vállalkozásokkal és segíti őket abban, hogy az SAP HANA platformján piacképes megoldásokat fejlesszenek ki, amelyeket aztán segítünk értékesíteni az SAP ügyfélkörének. A program a hagyományos SAP-kereteken kívül működik, bátorítja, inspirálja és támogatja a startupokat, hogy használják ki a HANA technológia nyújtotta lehetőségeket.

A program magja egy 12 hónapos virtuális akcelerátor, amelynek munkatársai a legnagyobb startup központokban, úgy mint pl. Kaliforniában, Bostonban, New Yorkban, Dublinban, Bangalorban segítik a résztvevő startupokat. Ezek a vállalkozások nem csupán a technológiánkhoz férnek hozzá ingyen, de más költségeik sincsenek és eszközeiket sem kell megosztaniuk az SAP-vel.

Vegyél részt az SAP startup programjának hazai elindulásán!

A rendezvényen többek közt megismerkedhetsz egy egyedülálló cseh startuppal, a legújabb big data trendekkel, gyakorlati tanácsokat kaphatsz, hogyan értékesítsd termékedet a különböző ügyfelek számára, elsajátíthatod a sikeres közösségi finanszírozás módszereit és felteheted a kérdéseidet közvetlenül az orákulumnak, az SAP startup programjának globális vezetőjének is. A rendezvényen előadást tart Spaller Endre, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese is.

Szóval ha megvan az ötleted, ami tuti hasítani fog, akkor itt megadják a síneket és az olajozást is, hogy elindulj!

Időpont: 2015. május 26. (kedd)  14:00-19:00

Helyszín: Arany10 Központ, Arany János u. 10., V. ker., Budapest

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet megtenni. Szerencsére, startupra, big datára fel!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.