Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindig van mit tanulni.

1. A vibrátorokat nem azért találták ki

Elég elképesztő, de a több mint százéves találmány orvosi eszközként kezdte meg karrierjét. A viktoriánus érában angol orvosok hisztériás nőket rendszerint úgy kezeltek, hogy orgazmusban részesítették őket, méghozzá kézzel.

Pelvikus, azaz altesti masszázsnak hívták, és orvosilag bizonyítottnak látták, hogy az ideges, szorongó, hisztériás páciensre nyugtató hatással van. Korabeli orvosi szaklapokban azonban doktorok arra panaszkodtak, hogy ez a munka fárasztó, hosszadalmas és kimerítő. Nem volt meglepő hát, hogy a vibrátort éppen egy orvos, bizonyos Dr. J. Mortimer Granville szabadalmaztatta 1880 körül.

2. A sperma arány

Egy egészséges férfinek 300 millió spermium található egy teáskanálnyi ondójában. Nem lesz újdonság, de elég egyetlen egy darab, hogy megtermékenyítse a petesejtet. Egy ondósejt egy hétig képes életben maradni a női testben.

3. Az első dolog szex után

Na, mit tesznek az emberek, ha végeztek a hancúrozással? A filmek alapján azt gondolnád, hogy rágyújtanak. Hát, nem. Akkor átölelik egymást? Páran igen, de a többség nem. A Retrovo kutatása szerint a 35 év alattiak legnagyobb csoportja, 36 százalékuk a telefonja után nyúl, hogy csekkolja a Facebbokját vagy Twitterét. Nem túl romantikus.

4. Ki szexel többet?

Azt gondolnád, hogy a férfiak. Mert ők fantáziálnak hét másodpercenként szexről, ők néznek több pornót, és így tovább. Hát, tévedés. Egy amerikai magazin, a Men’s Fitness kutatása szerint a nők 17 százalékkal többet szexelnek, mint a férfiak.

5. Az orgazmus hossza

Ha voltál már nővel, és az elélvezett 8reméljük, hogy történt ilyen), akkor tudod a választ. A nők orgazmusa sokkal tovább tart. Az átlagos női orgazmus hossza 20 másodperc, és ez pontosan 14 másodperccel hosszabb az átlagos férfi-orgazmusnál. Igen, jól számoltad: az mindössze 6 másodperc.

6. Az orgazmus egészséges

Így van! Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, jó a depresszió ellen, segít fogyni, és így tovább. Ha érdekel, olvass tovább a témában!

7. A szextorna nem kamu

Igen, a szex testedzésnek is beillik. Miért? Mert egy félórás menet alatt akár 200 kalóriát is elégetheted a szervezeted. Az orgazmus is fogyaszt, de kevésbé.

8. A nők könnyebben felizgulnak, mint hittük

A kanadai Queen’s University szerint a nőket nem csak férfiak képesek felizgatni. Egy kutatás szerint a nők minden olyan felvételt izgatónak találtak, amit bemutattak nekik: meztelen férfi és női testeket, heteró és homoszexuális aktust, és szexelő állatokat. Na, tessék.

9. A szextől mocskosabbak leszünk, de ez jó

Nemi izgalom állapotában kevésbé találjuk visszataszítónak a körülöttünk lévő szagokat, és úgy általában a világot.

10. Így reagál az agyunk a szexre

A Rutger Egyetem kutató annyira kíváncsiak voltak, hogy mi történik a fejünkben közösülés során, hogy fMRI gépben élőben vizsgálták meg egy önkéntes hölgy agyi tevékenységét. Kiderült, hogy szex során nem az agyunk egyetlen területe aktivizálódik. Különböző testrészeket érintve – vagina, csípő, csikló, mellbimbók – az agy teljesen eltérőiben mutatkozott aktivitás.

Ez is érdekes egyébként:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.