Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyakran érzed magad hulla fáradtnak és kimerültnek? Egy átmulatott éjszaka után tök normális, ha másnapos és meggyötört az ember, ám ha látszólag minden ok nélkül is előfordul veled az ilyesmi, akkor könnyen lehet, hogy ezek a rossz szokásaid állnak a háttérben.

A Bright Side gyűjtötte össze azt a 10 dolgot, ami leginkább képes leszívni az ember energiáit és ezzel nagy mértékben megkeseríteni az életét. Máris mutatjuk a listát, és persze azt is, hogy mi lehet rá a megoldás - a dalai láma ajánlásával.

1. Tartsd meg az ígéreteidet! Soha ne ígérj meg olyasmit, amit aztán nem tudsz teljesíteni, mert ezzel könnyen lerombolhatod a saját hírneved és aztán hiába erőlködsz, nem fognak komolyan venni.

2. Kerüld a negatív embereket! Vannak olyan személyiségek, akiket sokkal jobb elkerülni, mert folyamatosan csak panaszkodnak és lehúzzák a hangulatod. Vedd magad körbe pozitív emberekkel, akik képesek feltölteni.

3. Soha ne tartozz senkinek! Ez a számlákra is vonatkozik, amit mindig fizess be időben! Tartozni nem jó érzés, ezért inkább ne legyél az adósa soha senkinek. Persze az se a legjobb, ha neked lóg valaki...

4. Tanulj meg megbocsájtani! Ezerszer hangoztatott bölcselet, ám tényleg lehet benne valami igazság. Ha azoknak is meg tudsz bocsájtani, akik egyébként meg sem érdemlik, saját magad lelki békéjéhez kerülhetsz közelebb. Az a kis rohadék meg ba...

5. Összpontosíts arra, amit szeretsz csinálni! Néha persze meg kell tennünk olyan dolgokat is, amihez rohadtul nincs semmi kedvünk, de amikor csak lehet, fókuszálj arra, amit szívesen teszel. Szentelj időt a hobbidnak!

6. Legyen meg mindennek a maga ideje! A cselekvésnek és a pihenésnek is meg kell hogy legyen a maga időpontja. A jó időbeosztás mindennek a kulcsa. A melóhelyen melózz, otthon meg aludj és ne fordítva!

7. Ne legyen körülötted felfordulás! Valahogy rá kell venned magad arra, hogy rendet vágj magad körül. Az otthonod visszatükrözi az energiád, ha mindenütt rendetlenség van, az egyáltalán nem tesz jót. Ha rend van a lakásodban, rend lesz a fejedben is.

8. Nézz szembe a gondjaiddal! Nem lehet mindig elbújni a bajok elől. Ha valami zavar, akkor azt fejezd is ki és aztán zárd ki az életedből. Ne várd azt, hogy a gondjaidra maguktól jön majd a megoldás!

9. Figyelj oda az egészségedre! Mozogj rendszeresen, táplálkozz okosan és törődj magaddal! Akik kellőképpen figyelnek a testi és szellemi fittségükre, sokkal energikusabbak és boldogabbak.

10. Sodródj az árral! Hagyd, hogy az életed szépen csordogáljon a maga tempójában és közben ne felejtsd el, hogy te vagy az, aki irányítja a hajót!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.