Biztosan tudod, kellenek képességek ahhoz, hogy valóban elérhesd üzleti céljaid – itt egy lista arról, milyen jellemzőket kell figyelned magadon egy szakértő szerint.

Grant Cardone nemzetközi értékesítési szakértő huszonöt éven át figyelte a sikeres embereket, és tizenkét olyan vonást talált, amely John D. Rockefellertől Henry Fordon át Oprah Winfreyig mindannyiukra jellemző. Ha rád is vonatkoznak az alábbiak, jó esélyed van rá, hogy vállalkozóként tényleg sikeres legyél.

1. Nem tudsz dolgozni, ha nem látod az értelmét

Nem követed ész nélkül az elvárásokat, nem bírod, ha nem látod át, miért kell megtenned azt, amit akarnak. Azokat pedig egyáltalán nem érted, akik szó nélkül megcsinálják a feladatukat, aztán nyugodtan ücsörögnek.

2. Gyakran unatkozol

Alapvetően nem vagy unatkozós, sőt – de ha nem találod meg a kihívást a munkádban, akkor bizony nem köt le.

3. Volt már, hogy kirúgtak

Másnak dolgozni, egy nagy gépezet fogaskerekének lenni nem a te világod, és olyankor hiába vagy alapvetően kreatív, hiába akarnál valami nagyot alkotni, a munkáltatód csak azt látja, hogy nem illesz bele a struktúrába, nem végzed jól a munkád. Ezért aztán kirúg.

4. Lázadó típus vagy

Mondták már rád sokan, általában mint negatívum – pedig a munkádban az visz előre, ha határokat feszegetsz, szabályokat értelmezel át, meg akarod változtatni, ami szerinted másképp jobb lenne.

5. Ellenállsz a hatalomnak

Nem elsősorban politikai értelemben: gyerekkorodban a szüleidnek, aztán a tanároknak, főnököknek… Nem szereted a sablonokat, ezért inkább ellenállsz az elvárásoknak.

6. Kész vagy arra, hogy jobban csinálj dolgokat

Lehet, hogy panaszkodsz a jelenlegi norma miatt, de keresed is a jobb megoldást, és hajlandó vagy ezért áldozatot is hozni. Ezt akkor is megteszed, ha senki nem kér rá.

7. A lényegről szeretsz beszélni

A sok fecsegés szerinted csak időpocsékolás, és addig sem haladsz a célod felé.

8. Piszkáltak a suliban

Már akkor is másképp láttál sok mindent, ezzel pedig nehéz beolvadni a többiek közé. De csak azért is megmutatod!

9. Megszállott vagy

Amit kitalálsz, azt meg is akarod csinálni, néha már-már beteges rögeszmének tűnik, ahogy küzdesz a céljaidért. Nézz körül: kevés sikeres ember emlékszik úgy vissza az életére, hogy "néha kicsit pöszmögtem ezzel-azzal, aztán valami bejött valahogy".

10. Nem félsz a saját vállalkozástól

Több a kockázat egy saját vállalkozásban, mint egy biztos munkahelyen. Biztos munkahely viszont gyakorlatilag nem létezik, ha meg már úgyis minden kockázatos, legalább a saját céged építsd.

11. Nem lazulsz

Nem tudsz kikapcsolni, egyfolytában jár az agyad, még éjjel is. Ez nem feltétlenül egészséges persze, de jelzi, hogy többre vagy hivatott egy egyszerű alkalmazotti állásnál.

12. Nehezen illeszkedsz be egy csapatba

Legalábbis ha az a csapat nem támogatja, nem használja ki eléggé az egyéni kreativitásban rejlő lehetőségeket. Ha egyedül többre jutnál, mint a csapatban, akkor nem köztük van a helyed.

(Az Entrepreneur cikke nyomán.)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon