Elmebaj! 60 ezer dollár egy kis levegőért. Igaz, egy Kanye West koncerten zacskózták, de akkor is!

Sokkterápiát fogunk alkalmazni és gyorsan szétbombázunk téged tényekkel: március elején a stangeedon1 nevű júzer feltett az eBay-re 5 dollárért egy zacskó levegőt, amit állítása szerint Kanye West valamelyik koncertjén zárt le hermetikusan. Hogy melyik koncerten, azt nem pontosította, csupán ennyit osztott meg a nagyközönséggel: "Eladó levegő Kanye West Yeezus Tour-járól" Ezt amúgy a gyengébbek kedvéért még rá is írta a zacskóra, ami alkoholos filc használata esetén legalább egy fél centtel emelte a cucc értékét. Bizonyítékként nem járt a levegő mellé érvényesített koncertjegy, netán videofelvétel, aki ilyesmit vesz, az bízzon az eladó két szép szemében! Egyébként is; egy üres zacskó még a hülyének is megér 5 dollárt.

Aztán - ahogy mondani szokás - a dolgok kicsúsztak az irányítás alól. Kilencven felhasználó folyamatos egymásra licitálása következtében a termék ára három nap után átlépte a 60 ezer dollárt, míg végül az eBay le nem vette a palettáról.

Nem valószínű, hogy bárki hajlandó lett volna ekkora összeget kiperkálni, de soha nem lehet tudni. Egy ehhez hasonló türhőség ugyanis azonnal kikövezi mind az eladó, mind a vevő útját a netcelebség felé, így akár még az is elképzelhető, hogy a licitálók között volt olyan, aki komolyan is gondolta.

Azóta persze az eBay-t elárasztották a fentihez hasonló aukciók. Ki is emelnénk azt az egyet, ami kimaxolja a témát, hogy utána formatálhasd ezt a nyomasztó sztorit az agyadból. A mellékelt képen állítólag az isteni Kanye nem kevésbé isteni fingja látható akkurátusan zacskózva, feliratozva.

Csak öt dollár. Állítólag mikor kibontod, olyan durva basszus szabadul ki a zacskóból, ami háromszor kerüli meg a földet, mielőtt ipari dubsteppé szelídül.

(via The Telegraph)

És ezt olvastad már?
Ha péntek, akkor Stella-fotók
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!