Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

London sosem tartozott olcsó helyek közé, az olimpia alatt ez pedig hatványozottan igaz lesz. A Daily Mail nemrégiben összeszedte a leghúzósabb árfekvésű szállásokat, úgyhogy mindenki kapaszkodjon! London főbérlői már beárazták az ötkarikás játékokat!

Angel apartman, Islington

Kilenc fő befogadására képes az észak-londoni Islingtonban található Angel apartman. Az ára nem csekély: 55.000 font, vagyis cirka 19 millió forint mindössze egy hétre. Persze ha szétdobják 9 felé, akkor 2.5 millió körül kijönnek, és abban már a minibár is tuti benne van. A pénzért modern dizájn, saját belső udvar, és egy minden igényt kielégítő nyitott konyha jár, nem beszélve a mesés panorámáról.

Chelsea apartman, King's Road

Chelsea futballcsapata révén felkerült a világtérképre, holott a játékok alatt turisztikailag nem feltétlenül fog a középpontban állni. A Citytől picit távol eső kerületben ennek ellenére található legalább egy brutálisan drága apartman, amely egy hétre 50.000 fontba fog kerülni annak, aki kiveszi. A csillagászati össszeget az indokolja, hogy a 7 hálószobás ingatlan a Temze közelében fekszik, illetve közel van a városközpontba könnyű eljutást biztosító King’s Roadhoz.

Westbourne Grove apartman

Ha a fenti ajánlatok nem nyerték el a tetszésünket, akkor a Westbourne Grove 6 hálós apartmanja is a rendelkezésünkre állhat. Saját kert, egy L alakú dolgozószoba, saját bekötőút, minden, ami szem-szájnak ingere. A berendezés modern minimalista, és egész olcsón megszámították: potom 45.000 font, vagyis közel 16 millió forint.

One Hyde Park

 A One Hyde Park Londonon belül fogalomnak számít, igaz, nehéz megmagyarázni, hogy miért. Annyi bizonyos, hogy a lakóövezet nagyon drága, olyannyira, hogy lakói között arab sejkek, orosz oligarchák és Kylie Minogue is megtalálható. Saját szlogenje szerint a szolgáltatások színvonala legendás, a dizájn mesés, a fekvése különleges. Egy üzletet szimatoló közel-keleti business man kivett egy 4 hálószobás apartmant, azzal a nem titkolt céllal, hogy heti 20 millió forintnyi angol fontért kiadja az olimpia ideje alatt, vagyis július 27.-e és augusztus 12.-e között. A One Hyde Parkban más lakások is kiadók: egy szintén 4 hálós pecó napi 11.000 fontért (3.7 millió Ft) vár bérlőket, az árban egy Aston Martin, kormornyik és egy szobalány is benne foglaltatik, bár lehet, hogy a szobalány kifejezés már politikailag inkorrekt, úgyhogy legyen szobaszemély. Ezek a szállások meglehetősen drágák, de sehol nincsenek a világ legdrágább szállodai lakosztályához képest, ami nagyjából 13 millió forint és nem 1 hétre, hanem 1 napra!

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.