Európa-szerte alapvető szabvánnyá tennék az egyérintéses fizetést: ahol Mastercardot vagy Maestrót elfogadnak, ott érintéssel, vagy iPhone 6-ban és Apple Watch-csal is ki lehet majd egyenlíteni a számlát.

A MasterCard adatai szerint egy év alatt több mint négyszeresére nőtt az egyérintéses, vagyis PayPass bankkártyát aktívan használók száma Magyarországon, és 2014 második negyedévében már az összes mastercardos és maestrós fizetés 15 százaléka ilyen volt. Egyébként 74 ezer elfogadóhelyen több mint 90 ezer kártyaelfogadó terminálnál lehetett bankkártyával fizetni az első negyedévben, 35 ezernél érintéssel is.

A MasterCard azt is bejelentette, hogy együttműködik az Apple-lel az Apple Pay integrálásában. Az Apple új fizetési rendszere lehetővé teszi a MasterCard kártyabirtokosok számára, hogy a napokban bemutatott iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus telefonjukat, illetve Apple Watch okosórájukat használják fizetésre mindennapi vásárlásaik során.

Nem akar lemaradni a Visa sem: közölték, hogy támogatni fogják a mobilfizetést az iPhone 6-on, iPhone 6 Pluson és Apple Watch-on: a résztvevő pénzintézetek az Egyesült Államokban és más piacokon képesek lesznek hozzárendelni a Visa hitel- és betéti kártyákat az Apple Pay szolgáltatáshoz.

(Forrás: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Hamarosan szó szerint beérhet az ehető Budapest koncepció

Vajon ki a nap csaja Lady Gaga születésnapján?

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés