Jason Lazarus chicagói művész 2010 óta kéri az embereket, hogy küldjék el neki azokat az analóg (előhívott, polaroid stb.) képeket, melyekre egész egyszerűen túl fájdalmas ránézni, túl nehéz megtartani. A Too Hard To Keep sorozat immár hét éve gyűlik, mutatunk belőle egy szívfacsaró, nosztalgikus, elmerengő, szomorú, fájdalmas – egyszóval nehéz válogatást.

A fotókat mindenki anonim küldheti el a művésznek, méghozzá ugyanolyan analóg formában: levélként. Lazarus ezután albumokban és kiállításokon gyűjti össze és jelenteti meg a képeket. A lenti válogatásban a fájdalmasság sokszínűsége jelenik meg: barátnőről, családról, állatokról, helyekről, diplomázásról, emberekről, vissza nem térő pillanatokról, tárgyakról – mennyi mindenhez tud az ember annyira kötődni, hogy túl nehéz még egyszer ránézni...!

 

Ha neked is van olyan fényképed vagy akár egész fotóalbumod, amit túl fájdalmasnak találsz megtartani, akkor elküldheted a művésznek a következő címen. A leveledben írd meg, hogy beleegyezel-e, hogy a fényképet kiállíthassák, egyébiránt más tennivalód nincs.

Jason Lazarus - THTK

1516 N. Kedzie Ave., #3

Chicago, IL 60651

(Fotók: Vice, a művész weboldala: Jasonlazarus.com

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon