Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legtöbb ember szereti a hétvégéjét alvással tölteni, délben kigurulni az ágyból, átevickélni a kanapéra, tévézni, estére azért felöltözni, esetleg elmenni szórakozni, aztán mehet minden előröl. Jól hangzik, és a legtöbben tényleg így is tennénk,  de nem egy vérbeli vállalkozó!

Egy igazi üzletember okosabban használja fel az idejét, mert már rájött, hogy a sikerért tenni kell – még hétvégén is. Kövesd a példájukat és még produktívabbá válhatsz.

Itt van négy dolog, amivel egy sikeres vállalkozó a hétvégéjét tölti:

  1. Korán kel

Egy tapasztalt vállalkozó tudja, hogy ha szombaton és vasárnap sokáig alszik, azzal teljesen felborítja a hét többi napjának alvási menetrendjét. Ugyanakkor azt is tudja, hogy a nap legtermékenyebb időszaka a reggel, és ha szeretne egy kis pihenésre is időt szakítani a hétvégén, akkor jobban teszi, ha korábbra húzza az óráját.

A Twitter társalapítója és vezérigazgatója Jack Dorsey például 05:30-kor kel, elmegy kocogni, utána pedig bármit megcsinál, amire a hét többi napján képtelen volt.

  1. Időt szakít a testmozgásra

Azért nem arról van szó, hogy a hétvégén is bele kell halni a munkába. Fontos, hogy tarts egy kis szünetet, megszakítsd a heti monotóniát, levezesd a feszültséget például egy kis mozgással. Még jobb, ha ezt családosan vagy a haverokkal teszed.

  1. Szocializálódik és kapcsolatokat épít közösségi eseményeken

Teljesen természetes emberi igény, hogy szociális életet élj, vállalkozóként pedig egyenesen ajánlott. Ha nem dolgozol és épp nem is sportolsz, akkor ismerj meg új embereket, sosem tudhatod kivel sodor össze az élet. Sose becsülj alá egy színházi előadást, egy galéria megnyitót vagy egy sütivásárt, bárhol szert tehetsz értékes kapcsolatokra.

  1. Kiéli a kreatív énjét

A kreativitás fejlesztése az egyik legnagyobb titok a sikeres életforma eléréséhez. A leghatékonyabb emberek mindig szakítanak időt valamilyen kreatív tevékenység űzésére, legyen az akár regényírás, festés vagy autószerelés, a lényeg, hogy semmiképp se legyen szigorú értelemben vett munka. Egy egészséges hobbi, ami táplálja a kreativitásodat és a szenvedélyedet olyan energiákat szabadít fel, ami kihatással lesz az egész hetedre.

A szabadidő nagy érték, és ha képes vagy a helyesen beosztani, megtalálhatod a siker és a kikapcsolódás tökéletes egyensúlyát.

Szóval, mit fogsz csinálni a hétvégén?

(via Success)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.