Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudományosan bizonyított mind!

Az első benyomás szempontjából a megjelenés, ergo a külsőség nyilván fontos, ebben segít most neked a tudomány. De tudd, hogy hiába vagy jólöltözött Adonisz, ha közben hatalmas pöcsfej módjára viselkedsz a nőkkel, vagy úgy általában bárkivel.

De lássuk, mint mond a jóságos tudomány arról, hogyan tunningold fel a fizimiskád szexuálisan ellenállhatatlanná:

1. Nem baj, ha az edzőtermet is látogatod, de csak mértékkel

Nincs abban semmi új, hogy az izmok és a duzzadó erek vonzzák a női tekinteteket. Arra viszont figyelj, hogy ne vidd túlzásban a súlyok emelgetését és a fehérjeturmixot, főleg akkor, ha nem egyéjszakás kalandot keresel. Egy 2007-es amerikai kutatás ugyanis arra jutott, hogy a nők sokkal inkább a sportos testalkatú férfiakkal tudnak elképzelni tartós kapcsolatot, mintsem a szekrényemberekkel – igaz, utóbbiakkal viszont szívesebben benne lennének egy laza futókalandban.

2. Tűnj idősebbnek!

Persze a kor nem minden, de azért elég sokat számít, és ez is tökéletesen megmagyarázható: egy 2010-es felmérésben a megkérdezett 3770 nő többsége az idősebb férfiakhoz nagyobb pénzügyi függetlenséget és biztonságérzetet kapcsolt, ezért pedig sokkal vonzóbbnak is tűntek számukra a korosabb férfiak – ez a jelenség egyébként a George Clooney-effektus.

Persze csak módjával öregítsd magad, mert van az kor, ami felett már inkább hátrány, mint előny.

3. Az erős borostával vagy a közepes méretű szakállal nyerő vagy

Ez akár még logikus is lehet, a szakáll ugyanis a tesztoszteronra utal, ami fejben az érettséggel kapcsolódik össze a nők fejében, legalábbis egy 2013-as tanulmány alapján. Ráadásul elsöprő sikert arattak az erős borostával, illetve a közepes méretű szakállal rendelkező férfiak, merthogy 8520 nőből 8520 nő szerint voltak vonzóbbak és tartós párkapcsolatra alkalmasabbak azok a férfiak, akik az említett arcszőrzettel rendelkeztek.

Azt viszont ne feledd, hogy a szakállt is karban kell tartani.

4. Szerezz be piros ruhadarabot!

Oké, nem a ruha teszi az embert, meg satöbbi, de ha egy kicsit odafigyelsz rá, akkor az könnyen az előnyödre is válhat. Persze nem kell megváltoztatnod a stílusodat, és ne is akarj másnak tűnni, mint ami vagy, de abban nincs semmi, ha  magadra kapsz mondjuk egy piros pólót.

És azért pirosat, mert viselője határozott és temperamentumos, ezért pedig sokkal vonzóbb és ellenállhatatlanabb a nők számára, mint a más színű ruhában tetszelgő személyek – igen, ez derült ki egy 2010-es nemzetközi kutatásból, ami során a résztvevőknek különböző színű ruhát viselő férfiakat és nőket kellett besorolniuk és személyiségjeggyel felruházniuk.

+1 Ismerd fel a nonverbális jeleket

A csajok mindig a tudtodra adják, hogy akarnak-e tőled valamit, neked igazából csak a jeleket kell befognod és értelmezned, aztán jöhet a cselekvés. Helen E. Fisher antropológus szerint egyértelmű felhívásnak veheted, ha felveszi veled a szemkontaktust, és hosszú másodperceken át szemez veled, mielőtt lehunyt szempillával elfordul. Ha pedig utána még egy mosolyt is megenged magának, akkor bizony nyert ügyed van.

És ha nemcsak a külsőddel, de az egészségeddel is foglalkoznál, akkor ez a segítségedre lehet. Szívesen.

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.