Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Párkapcsolatban élsz? Akkor tudod, hogy ez mennyire kényes téma.

Az élet túl rövid a rossz szexhez – tartja egy bölcs mondás. Persze a rossz szex hasznos is, mert a hibákból tanul az ember, a kudarcok segítenek fejlődni, de hogy a közhelyeknél maradjunk: az okos ember más kárán tanul. Miért mondjuk ezt? Mert most mondunk nyolc olyan okos dolgot párkapcsolat és szex témakörben, amikből érdemes tanulni.

A szex – bárki bármit mond – fontos dolog. Ha rossz, szét tud verni egy kapcsolatot. Ha jó, az sem garancia, hogy két ember együtt marad, de a jó szex az alap. És most jöjjenek az okosságok.

1. Az évek múlásával a szex mennyisége csökken, de a minősége jobb lesz

Mármint ez abban az esetben igaz, ha a páros tud nyíltan beszélni a szexről, meg tudják beszélni a problémákat, nyitottak új dolgokra, kompromisszumra készek. A hosszú távú kapcsolatokra leselkedő egyik nagy veszélye az hogy a szex ellaposodik, de kommunikációval ez a félelmetes veszélyforrás is semlegesíthető.

2. Mindkét félnek ugyanannyi joga van az orgazmushoz

Szerencsés, ha egy egyéjszakás kapcsolathoz is így áll hozzá az ember, de egy párkapcsolatban ez a megközelítés kötelező. Mindkét fél így jár jobban. Ha valaki önző, ott a másiknak rossz, és ezzel már veszélybe is sodortuk a kapcsolatukat. Ha nem akarsz így tenni, ne saját magadra koncentrálj.

3. Kísérletezni nagyon ajánlott

Egy hosszú kapcsolat nagyon hosszú tud lenni – főleg a hálószobában. Ráadásul nagyon felgyorsult korban élünk, egyre ritkábbak azok a párok, akik hosszan kitartanak egymás mellett. A szexuális érdeklődést nagyon nehéz fenntartani, ezért meg kell újítani a dolgokat, mert a megszokás csendes gyilkos. Ezért aztán nagyon ajánlott kipróbálni új dolgokat, legyenek azok pózok, szerepjátékok, szexuális segédeszközök, bármi. Ha arról van szó, hogy a szexuális együttlétek minősége szuper maradjon, nem lehet válogatni az eszközökben.

4. Az orgazmus nem minden

Nem azért hallgatunk zenét, hogy meghallgassuk az utolsó hangot. Nem ez a zenehallgatás célja. Így aztán a szexé sem az kellene, legyen, hogy elélvezzünk. Az odáig vezető útra is érdemes koncentrálni, és ha így tekintünk a szexre, új dimenziók nyílhatnak meg.

5. A szex nem egy fegyver

Persze az is tud lenni, de egy párkapcsolatban nem szerencsés annak használni. Eben főleg a női nem az erősebb, de ne sztereotipizáljunk, biztos vannak olyan férfiak, akik büntetésképpen megvonják partnerüktől a szexet. A vitás kérdések rendezésében a szex nem lehet egy eszköz. Rossz irány és pont.

6. Észre kell venni az apró gesztusokat

Félelmetesen könnyű elveszni a mindennapokban, az idő rohan, rengeteg a dolog, és nem tudunk ott lenni a pillanatban. Pedig észre kellene venni az apróságokat, a finom részleteket, mert egy hosszú távú kapcsolatban ilyenekből – jó esetben – sok van. Értékeljük, ha kapunk valamit, ha a másik értünk tesz meg valamit, mert ezek akár a szexuális életünkre is jó hatással lehetnek.

7. Időt kell hagyni az előjátékra

Este szexelünk? Ez a kérdés nem számít előjátéknak. Mi, férfiak hajlamosak vagyunk ilyen közvetlenek lenni és tök okénak tartjuk a dolgot, de ez kevés nőt indít be, sőt. Fogadjuk el, hogy másképpen működnek. Simán lehet, hogy az esti orbitális szexhez az első lépés egy nyakra lehelt csók reggel a konyhában.

8. Néha el kell engedni a másikat

A távollét olyan, mint a szél. A kis tüzeket kioltja, a nagyokat
fellobbantja – énekelte Szécsi Pál. Szóval ne féljünk az elválástól, egy kis távolléttől, mert olyan vágyakat ébreszthet fel bennünk, amikről egy ideje nem is tudtunk. Az internet világában a világ másik felén is egy gombnyomásra vagyunk a szeretteinktől, és ez jó is, meg nem is. Egy párkapcsolatban néha nem árt kicsit elszakadni a másiktól. Ha óránként ráírunk a másikra, hogy mi van, hol vagy, sohase fog elkezdeni hiányozni a másik. Pedig néha nem árt kicsit eltávolodni, kicsit elveszteni a másikat, hogy rájöjjünk, mennyire jó, hogy a miénk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.