Masszív libabőr!

1.

Első ránézésre egy teljesen átlagos hajót látunk, ami egy teljesen átlagos kikötőben dokkol. A valóság azonban az, hogy ez a hajó az SS Grandcamp, méghozzá 1947. április 16-án, a fotó pedig percekkel azután készült, hogy a hajó kigyulladt. Texas City önkéntes tűzoltóságának egységei megpróbálták eloltani, de pár perccel a fotó elkészítése után a hajó felrobbant. Ez volt a világ egyik legnagyobb, nem nukleáris detonációja: 468 ember meghalt és több mint 5000 ember megsérült.

2.

A fotón Richard Hickock és Perry Smith láthatók, amint mosolyogva, kedélyesen beszélgetnek egymással. A fotó pár perccel azután készült, hogy halálra ítélték őket, amiért megöltek egy négy fős családot. 50 dollárt sikerült rabolniuk tőlük.

3.

Ezen a vidám fotón egy testvérpár, Michael és Sean McQuilken látható 1975. augusztus 20-án a kaliforniai Sequoia Parkban. A fotót a nővérük készítette, másodpercekkel azelőtt, hogy villám csapott volna beléjük. Mindhárman túlélték az esetet, igaz, a fiatalabb fiú 1989-ben öngyilkosságot követett el.

4.

1939-et írunk. Az 5 éves Lina Medina hasfájásra panaszkodott, ezért a szülei elvitték az orvoshoz. Miután megvizsgálták, kiderült, hogy gyermeket vár, a hetedik hónapban jár. A lány egy ritka betegségben szenvedett, a szexuális fejlődése már ebben a fiatal korban teljes volt. A gyermeke 1939. május 14-én született meg, teljesen egészséges volt, és Gerardónak keresztelték. A gyermek császármetszéssel jött a világra, mert az ötéves anya csípője túl keskeny volt, hogy természetes úton hozza világra.

5.

Harold Edgerton fizikus és fényképész a Tumbler-Snapper fedőnevű hadművelet során lőtte ezt a fotót 1952. június 5-én a nevadai nukleáris tesztterületen. A fotó készítésekor a zársebesség a másodperc egymilliomod része volt.

6.

1991. május 21-én készült ez a fotó Radzsiv Gandhi, akkori indiai miniszterelnökről. A fotó néhány másodperccel azelőtt készült, hogy egy öngyilkos merénylő (a kép alsó sarkában látható, narancsszínű virágok borítják a ruháját) átölelte és felrobbantotta magát. A fotós is életét vesztette a merényletben.

7.

Egy átlagos osztályfotó, sokunknak van ilyen saját magáról, saját osztálytársairól. De mivel ez egy különleges fotókról szóló poszt, már sejthető, hogy a helyzet nem ennyire egyszerű. A képen a Columbine Gimnázium diákjai láthatók, köztük Eric Harris és Dylan Klebold. Őket onnan ismerjük meg, hogy úgy tesznek, mintha fegyvert fognának a fényképészre. Pár héttel később egy alaposan megtervezett akció során 12 társukat és egy tanárt öltek meg Amerika egyik legsokkolóbb iskolai merénylete során.

8.

1971, Svédország. Egy szaúd-arábiai család nyaral a skandináv országban. Nyugati stílus ruhákat viselnek, jól érzik magukat. Jobbról a második, zöld ingben egy tizennégy éves fiú, aki később Oszama bin Laden néven az Al-Kaida terrorszervezet vezetője lesz.

9.

Robert Capa, magyar származású fotós 1944. június 6-án lőtte ezt a legendás fotót a normandiai partraszállás során. A Kissé elmosódva című önéletrajza szerint Capa nem készült arra, hogy a katonákkal együtt ő is partra száll, végül ő is az Omaha Beachen találta magát, méghozzá az első hullámmal. Másfél óráig feküdt a vízben, miközben sorra haltak meg körülötte, közben egy vastüske fedezékéből fényképezett. Végül csak pár kockát sikerül megmentenie, de ezek az elmosódott, szemcsés képek a II. világháború legikonikusabb fotói közé tartoznak. A képen egy 22 éves közlegény, Huston Riley látható, akit többször is eltaláltak a németek, de végül sikerült túlélnie a partraszállást.

(Forrás: Bored Panda)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon