Vagy legalábbis valami olyasmit.

A Casio úgy döntött, hogy felugrik reissue-vonatra és kiadja azt az órát, amit Ellen Ripley viselt A nyolcadik utas: a Halálban. Ripley csuklóján egy érdekes, duplamodulos, karkötőszerű óra volt az első Alien filmben, a Casio egy az eredetire hasonlító, mindennapokban is viselhető verziót dob piacra. Az óra persze még így is úgy néz ki, mint egy scifi-díszlet (ez nem feltétlen baj, mivel az óra eredetileg is az volt).

Az Alien franchise legkirályabb órája egyébként egy Seiko chronograph volt, aminek dizájnját a híres olasz formatervező Giorgetto Giugiaro alkotta meg. A Seiko 7A28-7009 nagyon furán nézett ki, egyszerre volt retro és futurisztikus és pont ezért mutatott tökéletesen Sigourney Weaver csuklóján A bolygó neve: Halálban.

Giorgetto Giugiaro az óraipar mellett az autógyártásban alkotott igazán maradandót. Ő tervezte minden idők talán legikonikusabb autójának a DeLorean DMC–12-nek a formavilágát.

De az ő nevéhez fűződik a BMW M1, az 1974-es Volkswagen Golf (Mk1), de még az 1988-as, zseniális nevű Zastava Florida dizájnja is.

A Casio F-100 egyébként 90 dollárba, tehát nagyjából 30 ezer forint körüli összegbe fog kerülni. Összehasonlításképp: a Giugiaro-féle Seiko újrakiadása listaáron 300 és 400 dollár között volt megszerezhető, ma már ennél kicsivel drágábban mennek a másodlagos piacon, de viszonylag olcsón ki lehet fogni őket.

Gizmodo

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.