Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha már elég régóta vagy együtt a pároddal, valószínűleg úgy gondolod, hogy tökéletesen tudod, miképpen kell őt boldoggá tenni az ágyban. Nem akarunk kiábrándítani, de egy friss kutatásból az derült ki, hogy sok-sok férfi él ebben a tévképzetben.

A Brigham Young University kutatói 1683 frissen házasodott pár szexuális életét vizsgálták meg. Leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy az együttlétek során milyen arányban jutnak el a csúcsra a nők, illetve a férfiak.

Eléggé elkeserítő adat, hogy

És mielőtt legyintenél egyet, mondván nálatok minden rendben, álljon itt még egy fontos adat; a pasik 43 százaléka rosszul becsülte meg, hogy milyen gyakran jut el a csúcsra a felesége. Nagyjából minden negyedik férfi gondolta úgy, hogy a párjuk többször él át orgazmust, mint valójában.

Egy korábbi, 2014-es tanulmány során a 4 legfőbb indokot is megállapították arra vonatkozóan, hogy a nők miért szokták olykor színlelni az orgazmust:

  • hogy azzal véget vessenek a szexnek
  • hogy fokozzák a saját izgalmi szintjüket
  • hogy elkerüljék a félelmeket és bizonytalanságot
  • hogy a partnerük érzelmei ne sérüljenek

A leggyakrabban a negyedik opció húzódott meg a színlelés hátterében, a nők tehát sokszor inkább elhitetik a párjukkal, hogy minden rendben zajlott, ám ezzel hosszútávon csak súlyosbítják a gondokat. Minél régebb óta színleli a nő a kielégülést, annál nehezebb lesz aztán beszélni róla. Pedig a megoldás itt is a nyílt és őszinte kommunikáció volna.

Ugyanakkor persze az is előfordul - a friss kutatás szerint a férfiak 17 százalékával - hogy nem fölé-, hanem alábecsülik a partnerük élvezetét. Ennek pedig az lehet az oka, hogy a pornófilmekben a nők túlságosan is egyértelműen jelzik ezt a fajta élvezetet, míg a való életben nem egészen úgy zajlik a dolog. Attól tehát, hogy a párod nem üvöltve sikítozik, attól még eljuthatott a csúcsra. Biztosra persze csak akkor mehetsz, ha beszélsz vele minderről. Persze nem szex közben vagy közvetlenül utána, hanem valamikor máskor...

Ha szükséged lenne még néhány tippre:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.