A házasság is segíthet abban, hogy egyre jobb emberré válj
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egészen biztos, hogy nem szabad csak azért beleugrani egy házasságba, hogy néhány szempontból jobb emberré válhass általa, ám azt azért jó tudni, hogy ilyen pozitív hatásai is lehetnek a házasságkötésnek.

Egy nemrégiben publikált kutatás legalábbis erre az eredményre jutott. Egészen pontosan arról van szó, hogy

Mindezt azok után állapították meg holland kutatók, hogy 199 újonnan házasodott párocska értékeléseit vizsgálták 4 éven keresztül. A résztvevőknek olyan kijelentéseket kellett értékelniük, mint például "amikor a párom megbánt, én igyekszem megbocsátani és elfelejteni", vagy éppen "hatékonyan tudok ellenállni a kísértésnek." A kutatók azt vették észre, hogy a házasságban élők önuralma és megbocsátási képessége évről évre emelkedett.

- fejtette ki álláspontját Dr. Tila Pronk, a kutatás vezetője.

Talán ez áll annak a megmagyarázhatatlan érzésnek a hátterében, amit házasság után érezhet az ember. Minden kicsit nyugodtabbá, permanensebbé válik, beáll egyfajta állandósság és biztonság az ember tudatában is. Persze az is lehet, hogy a kapcsolat fejlődésével mi is egyre érettebbé válunk.

Az mondjuk biztos, hogy az önuralomra és a megbocsátásra óriási szükség is van, ha az ember nem akar néhány év elteltével válni...

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.