A manapság The Ocean Race néven ismert Whitbread földkerülő verseny 1981-ben köszönthette első teljes egészében norvég legénységét a Berge Viking hajó fedélzetén. Mivel ezt az egyik leginkább erőpróbáló versenynek tartják, a Berge Viking hajósainak olyan felszerelésre volt szüksége, amiben megbízhattak, hogy az a funkció vagy a teljesítmény feláldozása nélkül megvédje őket az elemekkel szemben, amikor arra készültek, hogy a föld körül fognak versenyezni.

Hivatalos öltözetükért a csapat Helly Hansenhez fordult, ahhoz a norvég székhelyű márkához, amely 1877 óta fejleszt innovatív, védelmet nyújtó, teljesítményorientált ruházatot. A 40 évvel ezelőtti, a csapat hivatalos ruházatán először használt klasszikus zászlócsíkos dizájn köszön vissza 2021-ben a Salt Coastal Jacket dizájnjában, ezzel ünnepelve ezt a kerek évfordulót.

A 2 rétegű HELLY TECH® Performance szövetből felépülő kabát vízálló és légáteresztő, továbbá dupla mandzsettákkal, funkcionális 6 zsebes kialakítással, elcsomagolható, láthatósági kapucnival, SOLAS által jóváhagyott fényvisszaverő csíkokkal és magas védőgallérral rendelkezik. Mivel úgy van tervezve, hogy erős és tartós legyen, miközben könnyű marad, a Salt Coastal Jacket teljes körű védelmet nyújt a vízzel és széllel szemben, mégpedig olyan fazonnal, ami maximális mozgásszabadságot tesz lehetővé.

A cikk létrejöttét a Helly Hansen támogatta.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.