Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akad néhány olyan dolog az életben, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy szintet lépj szexuális téren. Arról például nemrégiben számoltunk be, hogy a mértékkel fogyasztott vörösbor milyen jó hatással lehet az ágyban nyújtott teljesítményedre. Most egy újabb dologra hívnánk fel a figyelmed, ez pedig a jóga.

Talán eddig nem is gondoltál rá, hogy az a sok furcsa, rendellenesnek tűnő pozitúra hozzásegíthet ahhoz, hogy igazi lepedőakrobata váljon belőled. Pedig ha jobban belegondolunk, az izgalmasabb szexpózok között is találhatunk olyanokat, amelyeket csak szokatlan pozícióban lehet kivitelezni. Lássunk most 5 tényezőt, amelyek mind azt támasztják alá, hogy a jóga igenis feldobhatja a szexuális életed.

1. Megerősíti a szex közben használatos izmokat - számos olyan pozíciót találni, amik jó hatással vannak a hasizomra, karokra, vállakra (például a lefelé néző kutya, a plank vagy éppen a chaturanga), tehát éppen azon izomcsoportokra, amikre szükség lehet egy kiadós menet során. Ráadásul az egyensúlyérzékeden is javít (különösen a hármas harcos, a szék és fa póz), aminek nagy hasznát veheted például akkor, ha a zuhanyzóban akarsz kivitelezni némi akciót.

2. Hajlékonyabbá válsz általa - nyilván senki nem várja el tőled, hogy a két lábad a nyakadba tudd venni, hiszen elég furcsán is néznél ki, egy felnőtt férfi jobb, ha ilyesmivel nem nagyon kísérletezik. Ellenben a jógázás által fejlesztethető hajlékonyság segíthet elkerülni a húzódásokat, ami akár egy heves ágyjelenet közben is beüthet. Azért az elég kínos lenne...

3. A jóga növeli a libidót - az olyan pozíciók, mint például a kötött szög, a sas vagy a galamb póz mind fokozzák a vérkeringést azon a környéken, ahol ezért hálás leszel. A jó vérkeringés ugyanis kemény erekciót eredményez.

4. Stresszlevezetésnek is tökéletes - semmi sem tudja úgy kiölni belőled a hangulatot, mint a sok stressz, ami szabályosan pusztítja a tested és a lelked. Számos kutatás bizonyította már, hogy a rendszeres jógázás hozzájárul a stressz és a szorongás leküzdéséhez, a depresszió ellen is hatásos. Ha pedig alapvetően boldog és elégedett vagy, az bizony szexuális téren is meg fog látszani.

5. Növeli az önbizalmad - akik régóta jógáznak, általában szépen kidolgozott testtel is rendelkeznek, és most nem csupán a hihetetlen alakkal bíró jógás csajokra gondolunk. A férfiaknak is segít az izmok tónusosabbá tételében. Márpedig, ha egészséges a tested, tudod magadról, hogy kellőképpen szálkás, hajlékony és izmos vagy, akkor egyúttal az önbizalmad is megnő. A magabiztos férfiak pedig bejönnek a csajoknak.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy micsoda nőkkel ismerkedhetsz meg a jóga által, ha mondjuk elmész néhány csoportos órára. Valószínűleg már az ott látottak önmagában megérik a befektetett energiát...

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.