A jövő vonatja lehet ez az utazó luxusszálloda

A repülés elérhetővé válásával a vasúti utazás az utóbbi időben háttérbe szorult, de újra divatba jöhet, ha olyan fantasztikus üvegfalú kocsikon utazhatunk, mint ezen a koncepción.

Persze belátjuk, hogy még nagyon messze van az a jövő, amikor üvegfalú luxusvonatok szorítják majd ki a repülőgépes utazást, de Thierry Gaugain merész koncepciójára azért érdemes vetned egy pillantást. A 400 méter hosszú, 14 kocsiból álló szerelvény ugyanis nem egy menetrendszerinti vonat prototípusa, hanem egy luxus magánvonaté, ami a szállodákhoz hasonló fényűzést nyújt.

A legérdekesebb az üvegfalú kialakítás, amivel egészen páratlan lehet a kilátás, és ha az utasok úgy kívánják, egy gombnyomásra elsötétíthetik az elektrokromatikus üvegeket – ezt a technológiát a luxusautók panorámatetőjén láthattuk már.

A francia Thierry Gaugain nevét onnan ismerheted, hogy Philippe Starckkal együtt tervezték a Venus névre keresztelt, 262 láb hosszú luxusjachtot Steve Jobs számára. A G-Train névre keresztelt futurisztikus vonaton a svájci Stadlerrel dolgozott együtt,

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.