Van egy ütős érvünk amellett, hogy be kéne szerezned egy kutyát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akinek volt már valaha kutyája, az könnyen megértheti, miért is hívják ezt az állatot az ember legjobb barátjának. Akinek viszont még soha nem volt, az nem is tudhatja, mennyi mindenről mondott le. Akármelyik kategóriába is tartozol, jó ha tudsz az alábbi eredményekről.

Ha mostanában véletlenül épp azon gondolkodnál, hogy talán be kéne szerezned egy szőrős négylábút, valószínűleg meg fog győzni annak a svéd kutatásnak az eredménye, amely szerint

A svéd kutatók hatalmas minta alapján vonták le ezt a konklúziót, elvégre 3.4 millió ember egészségügyi feljegyzéseit vizsgálták meg, amelyek között valami furcsa okból kifolyólag az is szerepelt, hogy volt-e kutyájuk vagy sem. A lényeg azonban az, hogy a tudósok arra jutottak, hogy azok az egyének, akik helyet szorítottak az életükben egy kutyusnak, azok bizony tovább éltek. Ez a hatás leginkább a szinglik esetében mutatkozott meg, az egyedülállók körében az elhalálozási esély 33 százalékkal alacsonyabbnak bizonyult.

A kutatók nem tudják biztosan, hogy mi állhat ennek a hátterében, de olyan okokra gyanakodnak mint például, hogy a kutyatulajdonosok általában aktívabb életet élnek, többet mozognak az átlagnál, de a társadalmi kapcsolatokat és az általános közérzetet tekintve is pozitív irányba billentheti a mérleg nyelvét egy kutya.

Ha pedig mindez nem győzött volna meg, akkor itt van még ez is:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.