A szép mosolyhoz egészséges és fehér fogak is kellenek. Ebben azért egyetértünk, nem? Mielőtt azonban eszeveszetten rohannál a rendelőbe fogfehérítésre, próbálj ki néhány ételt és italt, mert akár otthon is sikerülhet elérni a kívánt eredményt.

Akkor most eláruljuk neked, milyen házi módszerekkel lehet csajozós mosolyod. Előre szólunk, hogy a szódabikarbónát és a tengeri sót nem is említjük, mert közhelyek, tuti, te is ismered őket. Helyette viszont itt vannak ezek:

  • Citrom: a citromsav hatékonyan távolítja el a foltokat a fogzománcodról, viszont azt erőteljesen marja is, plusz a kalciumot is kivonja a fogakból, ezért csak ritkán használd fogfehérítésre.
  • Eper: van benne csersav, ami azért jó, mert eltávolítja a fogak felszíni elszíneződéseit. Ezt tartják amúgy a legjobb természetes fogfehérítő ételnek.
  • Narancs: magas a savtartartalma – most már sejted, hogy ez is tisztítja a fogaid felszínét –, de pont ezért ezt sem szabad túltolni.
  • Tejtermékek: a tej, a sajtok és a joghurt a zománcerősítő kalcium mellett tejsavat is tartalmaz, ami fehérebbé teszi a fogaidat.
  • Víz: ez is jó lehet, ha borok és sötétebb ételek között lehúzol egy-két pohárra, esetleg öblögethetsz is vele, így meg tudod előzni a durva elszíneződéseket.
  • Zeller és sárgarépa: rágcsálásuk hatására rendesen beindul a nyáltermelés, a nyál pedig a szájüreg legjobb természetes tisztítója, vagyis segít megőrizni a fogak ragyogását is.

Ennyi is. Szerintünk próbáld ki.

Vizet mondjuk ne csak a fogaid szépsége miatt igyál:

(Fotó: Variety)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon