Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mengding Mountain 18 Forms of Dragon-Flying Postures. Bizony, ez a neve ennek a különleges szertartásnak, amiben a kungfu és a teázás egy elképesztő művészeti ágban egyesül. Kínában őshonos ez műfaj, amit éveken át tartó gyakorlással sajátítanak el a teamesterek.

Egy kezdő könnyedén megütheti, megszúrhatja vagy le is forrázhatja magát, amíg a forró vízzel teli, hosszú csőrű kannát lóbálja, csavarja, pörgeti a levegőben, vagy mire egyáltalán sikerül beletalálnia a vízzel az apró csészébe.

Az egész szertartás egy kínai legendára vezethető vissza:

Liu Bei hadvezérnek volt egy bizalmatlan természetű fia. A hadvezér szeretett teázni, csak úgy, mint sok más császár akkoriban. A fia rettegett attól, hogy egyszer teázás közben fognak merényletet elkövetni apja ellen, mert amikor a teáját töltik, a szolgák túl közel kerülhetnek hozzá. A fiú ezért megbízott egy férfit, Zhuge Liangot, aki feltalált egy hosszúnyakú teáskannát. Így a szolgák messziről is tudtak teát tölteni a hadvezérnek, aki ezentúl teljes biztonságban ihatta meg a teáját.

Nem sok videót vagy képet találni erről a különleges tea-szertartásról, de ha nem akarsz Ya'anba utazni a közeljövőben, jó hír, hogy a Great Big Story csapata nemrég készített róla egy rövid filmet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.