Spoiler: semmi extrával ne számolj.
A mostani időszak a nagy kajálások mellett a masszív iszogatással is jár. Elmondjuk, pontosabban a séfek nagyjai elmondják, hogy élheted túl a legkönnyebben a pokoli másnapot.
John Poiarkoff (The Redbury New York és a Marta Manhattan séfje):
„Perec, grapefruit, víz, rögtön lefekvés előtt. Reggel pedig tojás, kávé, Advil.”
Leah Cohen (Pig & Khao & Piggyback Bar tulajdonosa és séfje):
„Fájdalomcsillapító, rögtön azzal ébredek. Aztán csípős kínai kaja következik, esetleg pepperonis pizza, de a nachos csípős szósszal is jól jön. A sima kóla, a kókusztej, a rostos őszilé általában segít.”
Nini Nguyen (szakács, oktató és receptfejlesztő.):
„A jó öreg, gőzölgő pho-leves, kókuszvíz, aztán egy kis édesség. Ha pedig bírom energiával, irány az edzőterem, izzadjuk ki a fájdalmat és mérget.”
Thomas Besnard séf tuti receptjét nehezen tudjuk elképzelni émelygő gyomor esetén, de azért hiszünk neki, persze ez nem jelenti azt, hogy ki is próbálnánk:
„Először egy shake-et csinálok joghurttal, fokhagymával, retekkel, uborkával, jéggel, ez igazán jót tesz a gyomornak. Azután jöhet a durva reggeli: szaftos kolbász, sok tojás, palacsinta.”
(Forrás: Nuus, fotó: Unsplash)