Sokféleképp lehet vagyonhoz jutni, de vannak olyan azonosságok a multimilliomosok között, amiket már-már szabályként is értelmezhetünk.

Egymillió dollár nem sok pénz. Annak tűnik persze, hiszen szűk 300 millióból elég jó életet lehet berendezni, de hamar rájöhetsz, hogy ez sem elég mindenre. Ráadásul egy felmérés is azt igazolja, hogy 7,5 millió dolláros befektethető összeg után érzik magukat gazdagnak – az amerikaiak. Nem ismerünk magyar kutatást, de úgy tippeljük, mi jobb helyzetben vagyunk, és bő másfél milliárd forintnyi vagyon alatt is elkapja az embert a gazdag vagyok-érzés, szóval, ha úgy vesszük, még könnyebb dolgunk van… Nézzük tehát a multimilliomossá váláshoz nélkülözhetetlen tudnivalókat!

Határozd el, hogy multimilliomos leszel!

Természetesen nem csak egy döntés kérdése a dolog, de fontos, hogy tudatosítsd, mit akarsz elérni.

Az e listát összeállító Grant Cardone, több sikeres vállalat tulajdonosa és a New York Times több bestsellerének írója például naponta leírta: több mint 100 millió dollárt érek! Pedig akkor még semmije nem volt.

Ne úgy gondolkodj, mint a szegények!

Edd meg az összes ételt, van, ahol éheznek! Vigyázz a pénzre, nagyon nehéz megkeresni! – ezek azok a gondolatok, amelyek Cardone szerint egyáltalán nem segítik a gazdaggá válást.

A Földön van elég pénz, csak kevesen gondolkoznak megfelelően róla.

Legyél hasznos!

A saját erejükből multimilliomossá váló embereket – általában – nem csak a pénz motiválja, hanem az is, hogy jobbítsanak a világon, segítsenek másokon.

Ehhez persze pénz is kell, de ha van, akkor nem csak saját további gyarapodásukra fordítják, hanem rendszeresen adakoznak, legtöbben akkor is, ha éppen nem megy annyira nekik az üzlet.

Tanulj a gazdagoktól!

A pénz nem boldogít – és a szegénység talán igen? A tökéletes boldogsághoz valóban nem elég a pénz, de ez a lista most erre szorítkozik, a gazdagsághoz pedig nem az kell, hogy a környezeted rossz anyagi helyzetben lévő tagjainak lesújtó véleményét hallgasd úgy általában a gazdagokról.

Inkább figyeld meg, hogy érték el a gazdagok azt, amit: olvass könyveket sikeres emberekről, kövesd inspiratív személyiségek életútját, és nézd meg a körülötted lévő milliomosokat, őket mi motiválja, mibe fektetik a pénzüket, hogyan fejlesztik magukat!

Dolgozz úgy, mint egy multimilliomos!

A nagyon gazdag emberek is dolgoznak, de tudják, hogy micsoda érték az idő. Ők veszik az időt, amit a szegényebbek eladnak nekik, mert számukra a pénz fontosabb, mint az idejük. A gazdagoknak mások a prioritásaik – figyeld meg, ha teheted!

Ne kiadj, fektess be!

Aki nem úgy gondolkozik, mint egy gazdag, az rögtön vesz valamit, ha van pénze.

Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy elszórja, lehet, hogy vesz egy lakást magának – aki viszont úgy gondolkozik, mint a gazdagok, inkább befektetési célból vesz lakást, és kiadja, hogy legyen bevétele. Autót is inkább azért vesz, hogy termelhessen vele, nem azért, hogy felvágjon.

Állj több lábon!

Tudod, Bill Gates-nek honnan van a vagyona? A Microsoftból, persze. És miből jön pénze mostanában? A Microsoftból. Meg a sörgyári, Coca-Cola-palackozói, anyahajógyártási, luxusszállodai, traktorgyári vagy médiabeli stb. befektetéseiből. A gazdagok soha nem tesznek fel mindent egy lapra, mindig több lábon állnak.

A gazdagoknak ráadásul érdekük, hogy mások is gazdagok legyenek. Egyrészt így van kereslet a termékeikre, szolgáltatásaikra, másrészt így lehet olyan társaságuk, akik inspirálják őket.

(Az Enterpreneur cikke nyomán)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon