Lefotózták a nepáli tharu törzs utolsó tetovált nőit
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nepál Chitwan körzetében élő tharu törzs legidősebb női egytől egyik tele vannak rejtélyes tetoválásokkal.

A tetoválás egyes közösségekben, népeknél igen fontos szerepet játszik, és nem a divat miatt, hanem ők bizony a testüket azért használják művészeti vászonként, hogy tükrözzék státuszukat, ideológiájukat, emlékezetes történeteiket. A tharuknál azonban a varrások okát pontosan nem tudják, három verzió is van a női tetoválásokra.

Az első szerint a nepáli király korából származnak, és az oka ő maga volt. A királyi család a nyarakat Chitwanban töltötte, a törzs lányait pedig ez idő alatt szexuális rabszolgákként alkalmazták. Az elrablások megelőzése érdekében kezdték el tetoválni magukat a lányok, arra gondoltak, hogy így majd csúfnak találják őket a királyi család férfitagjai.

A második verzió is elég sokkoló. Ez azt mondja, hogy a tizenéves lányoknak kötelező volt valamit varratni magukat, máskülönben a család és a közösség kitagadta volna őket. Biztosítaniuk kellett, hogy elfogadják a népüket.

A harmadik a szépségről és a túlvilágról szólt: amint egy nő meghal, akkor a tetkók miatt a legszebb formában emelkedik a mennyben.

(Bored Panda / Omar Reda)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.