A nők tényleg jobban vonzódnak a vagyonos férfiakhoz?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy új kutatás szerint akad egy tulajdonság, ami fontosabb a nők számára az olyan sokszor emlegetett jó humorérzéknél, kreativitásnál, de még a megnyerő külsőnél is.

A címből már valószínűleg kitaláltad, hogy mi lehet ez a mindennél előrébb rangsorolt dolog. Igen, a szóban forgó tanulmány eredményei szerint a gyengébbik nem tagjai a kellőképpen gazdag pasikra buknak a leginkább. Lássuk a részleteket!

Összesen 2000 olyan embert kérdeztek meg, akik online (például Tinderen) igyekeztek rátalálni a szerelemre, az ő válaszaik alapján pedig

Hiába jótékonykodsz tehát állandóan, hiába vagy magas, izmos és még vicces is, ha nem elég vastag a pénztárcád, nemigen rúghatsz labdába.

Na jó, azért ez talán enyhe túlzás, de az tény, hogy a megkérdezettek nagyon magas aránya, egészen pontosan 69 százaléka szerint a pénzügyi felelősség az egyik legmeghatározóbb kvalitás, amivel egy férfinak rendelkeznie kell. Ezt szorosan követte a jó humorérzék (67%), a vonzó külső (51%), az ambíció (50%), a bátorság (42%), végül pedig a szerénység (39%).

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a nők számára a pénzügyi stabilitás az egyik legfontosabb tényező, amit egy potenciális partner esetében mindenképpen számításba vesznek. Ennek a hátterében pedig több dolog is húzódik. Például az, hogy a stabil pénzügyi háttérből kifolyólag a nők arra következtetnek, hogy az adott férfi felelősségteljes, megbízható és intelligens. Azért pedig nem hibáztathatjuk őket, hogy egy eszes és megbízható pasi mellett akarnak lehorgonyozni, aki képes megfelelően menedzselni a pénzügyeit (is). Arról pedig még nem is ejtettünk szót, hogy a férfiak többsége (61%) is úgy nyilatkozott, hogy a méretes bankszámla különösen szexinek számít.

- fejtette ki véleményét Helen Fisher, biológiai antropológus, a Match.com tudományos tanácsadója. Valószínűleg a nők fejében is ez a gondolatsor fut végig, amikor azt látják, hogy pénzügyileg biztos háttérrel rendelkezel. Nem árt tehát odafigyelni a bevételek és kiadások menedzselésére, egyéb pozitívumok mellett a szerelmi életedre is jó hatással lehet.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.